Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Θανατηφόρα επίθεση λύκων σε λαγόσκυλο στον Έβρο

Νέο κρούσμα θανατηφόρας επίθεσης λύκων σε κυνηγόσκυλο σημειώθηκε την Κυριακή 04/07/21 στην Αισύμη Έβρου κατά την διάρκεια άοπλης εκπαιδευτικής εξόδου. Αυτή την φορά το “λαχείο” έπεσε στον κ. Νίκο Παπαδόπουλο να θρηνήσει τον αγαπημένο του τετράποδο συνεργάτη, φίλο και σύντροφο, θύμα στην ανεξέλεγκτη πλέον μανία και εθισμό των λύκων στο σκυλίσιο κρέας.

Συγκεκριμένα πρόκειται για την Μποντζουκ (όμορφη) 5 χρονών, ημίαιμο γκέκα την οποία έβγαλε ο Νίκος μαζί με άλλα 3 σκυλιά, για ξεμούδιασμα και τρέξιμο το πρωινό της Κυριακής 04/07/21 στην ευρύτερη περιοχή της Αισύμης.

Ας δούμε λοιπόν πως περιγράφει το χρονικό της θανατηφόρας επίθεσης στην σύντροφο του, ο ίδιος ο Νίκος : ” Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή της Αισύμης Έβρου στης εφτά και τριάντα το πρωί της Κυριακής και ενώ είχα βγάλει τα τέσσερα σκυλιά για εκπαιδευτικό. Τα σκυλιά είχαν σηκώσει ένα λαγό και βρίσκονταν σε διαδικασία δίωξης. Η μία σκύλα σταμάτησε στην πρώτη γύρα, βλέποντας την καταρχήν στο GPS νόμισα ότι πρόκειται για έρευνα του λαγού αλλά δεν άργησα να καταλάβω ότι δεν επρόκειτο για αυτό καθώς βλέπω στο GPS την σκύλα καθηλωμένη και την ακούω να φωνάζει, δύο ουρλιαχτά, τότε αισθάνθηκα πραγματικά αδύναμος να την βοηθήσω και ενώ είχα καταλάβει ότι πρόκειται για λύκο παρόλο που η απόσταση μου από την σκύλα ήταν στα 500 μέτρα. Άρχισα να τρέχω προς το στίγμα φωνάζοντας και μετά από τριάντα δευτερόλεπτα άκουσα ένα δυνατό τσίριγμα, ήταν η τελευταία κραυγή της σκύλας, ο λύκος την είχε σκοτώσει ακαριαία την κατέβασε χαμηλά στο ρέμα και άρχισε να την τρώει! Όταν έφτασα εγώ μετά από 15 περίπου λεπτά λόγω του δύσβατου της περιοχής, αντίκρισα ότι δεν θα ήθελε ποτέ κανείς να αντικρίσει! Ήμουν μόνος μου στο βουνό το μόνο που προσπάθησα εκείνη την στιγμή ήταν να μαζέψω τα υπόλοιπα σκυλιά για να μην μεγαλώσει η λίστα του θανάτου!!! ”

Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε κυνηγός γίνει μάρτυρας παρόμοιου περιστατικού (γεγονός που απευχόμαστε) παρακαλούμε να ενημερώσει άμεσα τον Κυνηγετικό Σύλλογο της περιοχής του ή το αρμόδιο Δασαρχείο. Αυτή είναι η μοναδική νόμιμη διαδικασία, ώστε να ολοκληρώνεται το Μητρώο Επιθέσεων Λύκων που είχε δημιουργήσει η Κ.Ο.Μ.Α.Θ και υποστηρίζει με ομόφωνη απόφασή της, η Γενική Συνέλευση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, με ψήφισμα που απέστειλε στον αρμόδιο για το κυνήγι υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Ταγαρά, σχετικά με την ραγδαία αύξηση του πληθυσμού των λύκων, τις αμέτρητες θανατηφόρες επιθέσεις σε κυνηγόσκυλα, αλλά και την ατολμία ή τους δισταγμούς της Πολιτείας να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί την κατάσταση. Τα στοιχεία που βοηθάνε στην περιγραφή του συμβάντος προς τις αρμόδιες αρχές είναι:

1. Ημερομηνία/ώρα
2. Περιοχή που συνέβη το περιστατικό
3. Πόσοι λύκοι ενεπλάκησαν
4. Πόσα σκυλιά ενεπλάκησαν
5. Πόσα σκυλιά θανατώθηκαν ή τραυματίστηκαν σοβαρά
6. Φωτογραφική τεκμηρίωση και βίντεο των παραπάνω

Πηγή: ihunt.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη