Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Θράκη: Ραγδαία επιδείνωση του καιρού από τα μεσάνυχτα – Καταιγίδες και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις νότιους ανέμους προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία από το απόγευμα της Δευτέρας στη δυτική και βαθμιαία τη βόρεια Ελλάδα.

Την Τρίτη τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Αναλυτικά το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού της ΕΜΥ προβλέπει πως θα επηρεαστούν:

Τη Δευτέρα το απόγευμα, τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και από αργά το βράδυ, η Θεσσαλία, η κεντρική Στερεά, η Μακεδονία και η Θράκη.

Την Τρίτη (12/1) θα επηρεαστούν τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική και κεντρική Στερεά, η βορειοδυτική Πελοπόννησος, η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η κεντρική και ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Στη συνέχεια, θα επηρεαστούν η υπόλοιπη Πελοπόννησος, η ανατολική Στερεά, η Εύβοια, σταδιακά τα υπόλοιπα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, πρόσκαιρα οι βόρειες Κυκλάδες και από τις βραδινές ώρες τα Δωδεκάνησα.

Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο από τις απογευματινές ώρες, βαθμιαία στο υπόλοιπο Ιόνιο και τις βραδινές ώρες, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

Ακόμα, την Τετάρτη (13/1) έντονα φαινόμενα αναμένονται τις πρώτες πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Παράλληλα, από την Τετάρτη προβλέπεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, που θα γίνει αισθητή αρχικά στα βόρεια όπου θα είναι της τάξεως των 10-12 βαθμών Κελσίου, ενώ παγετός θα σημειωθεί στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες και θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι σε όλη τη χώρα.

Πηγή: topnews.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη