Κυριακή 28 Απριλίου 2024

Θράκη: Φοιτητής καθυστέρησε μία μέρα να ενημερώσει το Πανεπιστήμιο ότι βγήκε θετικός στον κορονοϊό

Φοιτητής της Κομοτηνής βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό μετά από rapid test που πραγματοποίησε σε φαρμακείο της πόλης το Σάββατο 23/10.

Αυτό μπορεί να μην αποτελεί από μόνο του… είδηση, καθώς η διασπορά του κορωνοϊού είναι πραγματικότητα σε όλες τις ηλικιακές ομάδες στην περιοχή μας, αυτό όμως που κάνει αίσθηση –κι επιβεβαιώνουν πηγές του xronos.gr– είναι πως ο εν λόγω φοιτητής άργησε να ενημερώσει το Πανεπιστήμιο.

Το πρωτόκολλο διαχείρισης μολύνσεων COVID-19 του ΔΠΘ αναφέρει πως φοιτητής που εντοπίζεται θετικός θα πρέπει να ενημερώσει άμεσα τον υπεύθυνο διαχείρισης CΟVID-19 του Τμήματος για το Θετικό αποτέλεσμα του διαγνωστικού τεστ.

Όπως ανέφερε ο ίδιος ο φοιτητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΔΠΘ στα «Φοιτητικά Νέα» την επόμενη ημέρα (Κυριακή) ο ΕΟΔΥ επικοινώνησε μαζί του, ενώ επίσης ενημέρωσε το Πανεπιστήμιο ότι είναι θετικός και τους ανέφερε σε ποιο Τμήμα και Πανεπιστήμιο φοιτά. 

Ο τριτοετής φοιτητής μέχρι και την Πέμπτη 21/10 εξεταζόταν αρνητικός, ενώ την Παρασκευή παρακολούθησε μία ώρα μάθημα, από το οποίο αποχώρησε, όταν αισθάνθηκε αδιαθεσία.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη