Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Θράκη: Χρηματοδότηση του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου από το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

Την Υπουργική Απόφαση για τη χρηματοδότηση 11 ερευνητικών προγραμμάτων σε 7 Πανεπιστήμια και Επιστημονικά Ινστιτούτα στον τομέα της μελισσοκομίας και της σηροτροφίας, υπέγραψε η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Φωτεινή Αραμπατζή. Ανάμεσα στα Πανεπιστήμια που θα χρηματοδοτηθούν είναι και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Το μέγιστο ύψος της επιχορήγησης για το έτος 2021 ανέρχεται σε 128.821€ και για το έτος 2022 σε 123.973€., ενώ οι επιχορηγούμενες ερευνητικές αφορούν κυρίως σε:

Διερεύνηση της αποτελεσματικότητας νέων – εναλλακτικών μεθόδων πρόληψης – αντιμετώπισης ασθενειών, εχθρών και ιώσεων»,

Χρήση καινοτομιών σε όλες τις φάσεις της πρωτογενούς παραγωγής, τυποποίησης, ταυτοποίησης και εμπορίας μελιού και των άλλων μελισσοκομικών προϊόντων»,

Μελέτη των προδιαγραφών για την χωροταξική κατανομή και την τοποθέτηση μελισσιών, σε συσχέτιση με την επίδρασή τους στο περιβάλλον και στην γεωργική παραγωγή»,

Καταγραφή, χαρτογράφηση αξιολόγηση και διαχείριση της μελισσοκομικής χλωρίδας περιοχών της Χώρας»,

Διάσωση, βελτίωση και διατήρηση γενετικού υλικού ελληνικών πληθυσμών μελισσών».

Αναφερόμενη στη Θράκη η Υφυπουργός τόνισε:”Εργαζόμαστε για την ανάδειξη και έμπρακτη στήριξη του κλάδου της σηροτροφίας, οι προοπτικές της οποίας είναι επίσης πολύ μεγάλες, συνολικά για την εθνική οικονομία και ειδικότερα την Θράκη».

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη