Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Θρίαμβος για τον Ορέστη: Άνοδος στην Γ’ Εθνική για τον πρωταθλητή Έβρου

Στην Γ’ Εθνική θα συμμετέχει τη νέα αγωνιστική περίοδο ο Ορέστης Ορεστιάδας. 
Η ομάδα του Έβρου στην 6η και προτελευταία αγωνιστική των μπαράζ επικράτησε 1-0 του Άρη Πετεινού στην Ορεστιάδα, χάρη σε γκολ του Ανδρεάδη στο 37′ και εξασφάλισε την άνοδο της.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ορέστης επιστρέφει σε εθνική κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια καθώς ήταν το 2009 όταν είχε ανέβει στην τότε Δ’ Εθνική.

Πριν λίγα χρόνια και συγκεκριμένα το 2019 είχε πανηγυρίσει και πάλι την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Α’ κατηγορία της ΕΠΣ Έβρου, αλλά δήλωσε κώλυμα για την Γ’ Εθνική και την θέση του τότε πήρε η Αλεξανδρούπολη FC. Αυτή τη φορά ο Ορέστης παίρνει ουσιαστικά την θέση της Αλεξ/πολης στην Γ’ Εθνική αφού μετά τον υποβιβασμό αυτής και της δικής του ανόδου.

Μετά το φινάλε της κυριακάτικης αναμέτρησης στο Εθνικό Στάδιο Ορεστιάδας, στήθηκε ένα μεγάλο γλέντι το οποίο περιλάμβανε και την φιέστα με απονομή κυπέλλου και μεταλλίων για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Έβρου που δεν είχε γίνει. Το πρωτάθλημα αυτό ήταν το 12ο στην ιστορία του Ορέστη.

Στην τελευταία αγωνιστική των μπαράζ, σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Ορέστης θα φιλοξενηθεί από τον Ορφέα Ελευθερούπολης, ενώ ο Άρης Πετεινού έχει τον «τελικό» ανόδου με την Δόξα Βώλακα στην έδρα του.

Διαιτητής της αναμέτρησης του Ορέστη με τον Πετεινό ήταν ο κ. Παναγιωτίδης με βοηθούς τους κ.κ. Διονίδη & Γρηγορούδη, όλοι τους από την ΕΠΣ Θράκης, με την διαιτητική τριάδα να είναι αλάνθαστη καθ’ όλη την διάρκεια του ματς.

Συνθέσεις:

Ορέστης Ορεστιάδας (Π. Μυλωνάς): Δουλούδης, Ζούρκος, Ασπιώτης, Θέμελης, Πετρόπουλος (48′ Κομεσίδης), Λαζαρίδης (48′ Τζελέπης), Ανδρεάδης, Καπουσούζης (65′ Χρηστούδης), Σταματόπουλος (63′ Κυρκούσης), Κοτζά (63′ Μαμρικισβίλι), Χριστοφορίδης.

Άρης Πετεινού (Αν. Νεοφυτίδης): Αθανασίου, Σαρηγιαννίδης, Μελισσόπουλος (70′ Χασανκηλ Εμρέ), Χριστοφορίδης, Εφέντη, Μετεντζίδης, Τυριάκης, Κουτσομιχάλης, Πουτακίδης (56′ Χριστοδούλου), Μαλαδένης (33′ Θωμαΐδης), Τουρατζίδης (70′ Κασσίδης).

Από την πλευρά της η ομάδα της Αλεξανδρούπολης FC εξέφρασε τα συγχαρητήρια της με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την νικηφόρα πορεία του Ορέστη και την άνοδο του στην Γ’ Εθνική.

Πηγή: sportsaddict.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email