Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Θρακιωτάκι ντύθηκε το Maneken Pis στις Βρυξέλλες

Στην πρωτεύουσα του Βελγίου χτύπησε η καρδιά της Θράκης, αφού οι Βρυξέλλες τίμησαν τα 40 χρόνια (1983-2023) δράσης, λειτουργίας και προσφοράς του Συλλόγου Θρακιωτών Βρυξελλών ντύνοντας Θρακιωτάκι το περίφημο Maneken Pis, την εμβληματική φιγούρα των θρύλων και παραδόσεων της, που μπήκε στον 5ο αιώνα από την κατασκευή του!

Εικόνες από τις εκδηλώσεις εορτασμού μετέφερε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θρακικών Σωματείων. «Η έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης χορεύει σήμερα στους ρυθμούς της Θράκης… Το εμβληματικό σύμβολο της πόλης των Βρυξελλών, το Manneken Pis, ντύθηκε με τη θρακιώτικη φορεσιά ως ένδειξη τιμής στα 40χρονα λειτουργίας του Συλλόγου Θρακιωτών Βρυξελλών.

Το αγαλματάκι που συνήθως παραμένει γυμνό ντύνεται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις κατόπιν σχετικής απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου που έχει συσταθεί προς τιμήν του» σημείωσε η Ομοσπονδία και συνέχισε: «Υπογραμμίζει λοιπόν η κίνηση αυτή την εξέχουσα θέση του Θρακικού στοιχείου στην περιοχή των Βρυξελλών. Η φορεσιά παραδόθηκε από τον πρόεδρο του Συλλόγου Θρακιωτών Βρυξελλών Κωνσταντίνο Μπαμπατζίκη στους εκπροσώπους του Συλλόγου Manneken Pis, κατά τη διάρκεια τελετής που έλαβε χώρα στο Δημαρχείο της πόλης των Βρυξελλών».

Την τελετή τίμησε με την παρουσία του ο πρέσβης της Ελλάδας στο Βέλγιο Διονύσιος Καλαμβρέζος. Μετά το πέρας της τελετής σχηματίστηκε πομπή από την Γκραν Πλας έως το χώρο όπου βρισκόταν ο Θρακιώτης –για μία μέρα- Manneken Pis. Στις εκδηλώσεις προσκλήθηκε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θρακικών Σωματείων και παραβρέθηκε ως εκπρόσωπος ο πρόεδρός της Αριστείδης Χρυσόπουλος.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email