Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως: Επιβεβαιώνει τα θετικά κρούσματα σε εργαζομένους στο Ιωακείμειο Γηροκομείο – Σε αναμονή των αποτελεσμάτων για να διαπιστωθεί ο βαθμός μετάδοσης σε προσωπικό και τρόφιμους

Με δελτίο τύπου που εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως επιβεβαιώνει την ύπαρξη θετικών κρουσμάτων ανάμεσα στους εργαζομένους του Ιωακείμειου Γηροκομείου. Σε στενή συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και τον γνώριμο λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα υπέβαλλε όλους τους εργαζομένους και τους τρόφιμους του γηροκομείου σε τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού προκειμένου να διαπιστωθεί αν και πόσος είναι ο βαθμός μετάδοσης που σημειώθηκε. Σε κάθε περίπτωση συνιστά ψυχραιμία και τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας. Διαβάστε την ανακοίνωση που εξεδώθη:

Η Ιερά Μητρόπολις Αλεξανδρουπόλεως, γνωρίζοντας και εκτιμώντας τις λοιμωξιολογικές και επιδημιολογικές επιπτώσεις του κορωνοϊού, απαγόρευσε από 25 Φεβρουαρίου 2020 τις επισκέψεις συγγενών των τροφίμων μας στο Ιωακείμειο Γηροκομείο και στο Σταυρίδειο χρονίως πασχόντων «ο «Αγιος Κυπριανός», ενώ συγχρόνως, υπέβαλε τους εργαζομένους σε αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ για την περίθαλψη, την υγιεινή των χώρων και την προμήθεια των προϊόντων. 

Με εντολή του Μητροπολίτου – Προέδρου των Διοικητικών Συμβουλίων, διενεργήθηκαν από τον πρώτο μήνα, αλλεπάλληλα τεστ ανίχνευσης αντισωμάτων στους τροφίμους και στους εργαζομένους, τα οποία έδιναν αρνητικό αποτέλεσμα στην ανίχνευση λοίμωξης. Κατά το πρόσφατο φθινοπωρινό διάστημα της έξαρσης διενεργήθηκαν περί τα 400 τέστ μοριακής ανίχνευσης, ομοίως με αρνητικό αποτέλεσμα (τα σχετικά παραπεμπτικά ανίχνευσης φυλάσσονται στους αντίστοιχους ατομικούς φακέλους τροφίμων και προσωπικού). 

Τα παραπάνω δεδομένα είναι πλήρως γνωστά στον ΕΟΔΥ, τον έλεγχο του οποίου υποδεχθήκαμε τρεις φορές κατά τους τελευταίους μήνες και διεξήλθαμε με απόλυτη επιτυχία. 

Στα τέλη Οκτωβρίου, με αφορμή την εύρεση κρούσματος σε εργαζόμενη του Ιωακειμείου, πραγματοποιήθηκε αμέσως μοριακός έλεγχος σε όλους τους τροφίμους και εργαζομένους, με αποτέλεσμα την διαπίστωση θετικού τεστ σε ηλικιωμένη τρόφιμο. Η εργαζόμενη τέθηκε σε «κατ’ οίκον» καραντίνα και η τρόφιμος απομονώθηκε σε ειδικό δωμάτιο, όπου μετά έξι ημέρες νοσηλείας αρνητικοποιήθηκε τελείως

Στις 2-6 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν ξανά στα δυο Ιδρύματά μας τεστ ανίχνευσης στους τροφίμους και στο προσωπικό. Τα αποτελέσματα μας δόθηκαν στις 10 Νοεμβρίου, όπου σημειώθηκαν θετικά κρούσματα σε εργαζομένους στο Ιωακείμειο Γηροκομείο. Χθες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, μέχρι αργά τα μεσάνυχτα ο Σεβ. Πρόεδρος και τα Μέλη του Δ.Σ. σε συνεργασία με τους υπευθύνους, και τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Τσιόδρα στην Αθήνα, έδωσαν εντολή πραγματοποιήσεως μοριακών τέστ ανίχνευσης του ιού στους τροφίμους και στο προσωπικό. Για τα αποτελέσματα η Ιερά Μητρόπολη θα ενημερώσει με νεώτερο Δελτίο Τύπου.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη