Το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2026, Ψυχοσάββατο, τελέστηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μάκρης, προεξάρχοντος του συντοπίτη μας Μητροπολίτης Αγκύρας Γρηγόριος, ο οποίος διακονεί ως Πρωτοσύγκελλος του Οικουμενικό Πατριαρχείο.
Ήταν η πρώτη φορά που ο νεοχειροτονηθείς Ιεράρχης λειτούργησε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, μετά από την ευλογία και άδεια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και το καθιερωμένο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε θερμά τον οικείο Ποιμενάρχη για την ευλογία να ιερουργήσει στην επαρχία του και μάλιστα στην ιστορική Μονή της Μάκρης. Όπως ανέφερε, η παρουσία του είχε και προσκυνηματικό χαρακτήρα, καθώς επιθυμούσε να προσευχηθεί για την ανάπαυση της ψυχής του μακαριστού Γέροντος Πολυκάρπου Μαντζάρογλου, με τον οποίο τον συνέδεαν δεσμοί από τα παιδικά του χρόνια.
Με συγκίνηση και ευγνωμοσύνη ζήτησε την ευχή του αειμνήστου Γέροντος για τα νέα του καθήκοντα στη Μητρόπολη Αγκύρας, ενώ απηύθυνε θερμή παράκληση προς την Ηγουμένη Μακρίνα μοναχή και τις αδελφές της Μονής να προσεύχονται για τον ίδιο και για το ποίμνιο της Μητροπόλεως Αγκύρας.
Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την τέλεση τρισαγίου από τον Μητροπολίτη Γρηγόριο στον τάφο του αειμνήστου Γέροντος, σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και πνευματικής κατάνυξης.






















