Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Κάλεσμα συμπαράστασης στον κτηνοτρόφο που δικάζεται σήμερα με βάσει τον αντιρατσιστικό νόμο

ΣΥΝΟΡΑ ΕΒΡΟΣ

Κοσμοσυρροή προβλέπεται σήμερα το πρωί, στις 11:30, έξω από τα δικαστήρια της Αλεξανδρούπολης, όπου θα δικαστεί ο νεαρός κτηνοτρόφος από τις Φέρες, ο οποίος λίγες μέρες πριν στην προσπάθεια του να «συγκρατήσει» ομάδα Τούρκων παράνομα εισελθέντων στην χώρα μεταναστών, μέχρι να έρθει η αστυνομία να επιληφθεί του ζητήματος, η κατάσταση ξέφυγε, με αποτέλεσμα να έρθουν στα χέρια προκαλώντας μάλιστα σοβαρά τραύματα και μώλωπες στον κτηνοτρόφο.

Ο νεαρός δικάζεται με βάσει τον αντιρατσιστικό νόμο με την κατηγορία της «παράνομης σωματικής βίας με ρατσιστικά χαρακτηριστικά» και αξιοσημείωτο είναι πως, σύμφωνα με τον παραπάνω νόμο, η οποιαδήποτε ποινή πολλαπλασιάζεται επί τον αριθμό των ατόμων εναντίον των οποίων κρίνεται ότι στράφηκε, με αποτέλεσμα ο νεαρός κτηνοτρόφος να κινδυνεύει ακόμη και με ποινή φυλάκισης…!!!

Ως εκ τούτου, ο Αγροτικός και Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης, ο Σύλλογος Αινήσιο Δέλτα και το κόμμα ΑΚΚΕΛ εξέδωσαν ανακοινώσεις συμπαράστασης προς τον νεαρό κτηνοτρόφο καλώντας τα μέλη τους να δώσουν το παρών έξω από τα δικαστήρια προκειμένου να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και την αγανάκτηση τους για την άδικη, όπως δηλώνουν, δίωξη του…

Η ανακοίνωση του Αγροτικού – Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης:

«Καλούμε τα μέλη και τους φίλους του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης να παρευρεθούν την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020 στης 11:30 έξω από τα δικαστήρια, προκειμένου να δηλώσουμε όλοι μαζί τη δυναμική και μαζική μας συμπαράσταση στον νεαρό κτηνοτρόφο μας που κατηγορήθηκε άδικα και δικάζεται για ρατσιστική επίθεση. Ο τιτάνιος αγώνας που έδωσε ο λαός του Έβρου τον Μάρτιο, προκειμένου να συμβάλλει καθοριστικά στη διαφύλαξη της εθνικής ακεραιότητας των συνόρων μας δεν μπορεί να ποινικοποιείται.

Ας προσέλθουμε όλοι μαζικά αύριο, για να διατρανώσουμε τη συμπαράστασή μας στον άδικα κατηγορούμενο συνάδερφό μας»

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Αινήσιο Δέλτα:

«Ως ο κατ’ εξοχήν σύλλογος που ζει στο δέλτα του Έβρου, βιώνει άσχημες καταστάσεις από διερχόμενους παράνομα μετανάστες, που παίρνουν βάρκες μας, ανοίγουν καλύβες, χωρίς ποτέ να δημιουργηθούν εντάσεις από την πλευρά μας, συμπαρατασσόμαστε στο πλευρό του δοκιμαζόμενου κτηνοτρόφου από τις Φέρες που αν και δέχθηκε επίθεση βρίσκεται υπόδικος με βαρύτατες κατηγορίες.

Ο συμπολίτης με επικίνδυνες και βαριές κακώσεις (γνωμάτευση καθηγητή ιατροδικαστή) θεώρησε καθήκον να ενημερώσει για την παρουσία των παράνομων Τούρκων αλλοδαπών την αστυνομία κι έμπλεξε…Στην θέση του θα μπορούσε να ‘ναι ο καθένας μας.

Επειδή η Δικαιοσύνη αναζητά την αλήθεια για την απόδοση της ετυμηγορίας της, καλό θα είναι να είμαστε εκεί την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου στις 11.30 στα δικαστήρια της Αλεξανδρούπολης για να εκφράσουμε την συμπαράστασή μας.

Τα αλτρουιστικά αισθήματα προς τους δοκιμαζόμενους πρόσφυγες ο τόπος μας τα έχει δείξει επανειλημμένα, αλλά αυτό που συμβαίνει τώρα με τους λαθροεισβολείς σε επιτηρούμενες στρατιωτικές ζώνες, είναι κάτι διαφορετικό και η συντεταγμένη πολιτεία επανειλημμένα μας είχε στο πλευρό της γνωρίζοντας πολύ καλά την ψυχή του ακρίτα και το φιλότιμό του.

Η ανακοίνωση του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Κόμματος Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ):

«Το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ) εκφράζει την πλήρη στήριξή του στον κτηνοτρόφο από τις Φέρες, που κατηγορήθηκε άδικα και δικάζεται στην Αλεξανδρούπολη με βάση τον «αντιρατσιστικό νόμο», διότι συμπεριφέρθηκε ως συνειδητός Έλληνας Πολίτης με ευθύνη προς την πατρίδα και συγκράτησε αλλοδαπούς οι οποίοι εισήλθαν παράνομα στην Ελλάδα και βρέθηκαν στην ιδιοκτησία του, ενώ ταυτόχρονα ειδοποίησε την αστυνομία όπως είναι η πρακτική εδώ και πολλά χρόνια.

Υποχρεώθηκε σε ξεκάθαρη ενέργεια αυτοάμυνας και προστασίας της περιοχής του (και της πατρίδας του), όπως όλοι οι ακρίτες κτηνοτρόφοι, γεωργοί κλπ κάνουν για τόσα και τόσα χρόνια για να βοηθούν στην προστασία της περιοχής από κακόβουλες ενέργειες και δράσεις, όπως η λαθραία διέλευση αλλοδαπών από την Τουρκία.

Το ΑΚΚΕΛ καταδικάζει απερίφραστα όλους όσους εμπλέκονται στην άδικη και παράνομη δίωξη του κτηνοτρόφου, η οποία «δίνει σήμα» στους Εβρίτες να μην εμποδίζουν την παράνομη είσοδο, να το βουλώνουν, να μην ειδοποιούν την αστυνομία ή Στρατό όταν βλέπουν παράνομους αλλοδαπούς. Αλλά με Σημιτοειδή όπως ο Χρυσοχοΐδης τα περιμένουμε αυτά.

Το ΑΚΚΕΛ προσυπογράφει την ανακοίνωση του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης».

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email