Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

Κέντρο Βραχείας Νοσηλείας Άνοιας σύντομα στην Αλεξανδρούπολη

Στην δημιουργία Κέντρου Βραχείας Νοσηλείας ενταγμένου στο Κέντρο Ημέρας Άνοιας προσανατολίζεται  το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Αυτό προέκυψε μέσα από τις δηλώσεις στην ΕΡΤ Ορεστιάδας  του διοικητή του Νοσοκομείου Ευάγγελου Ρούφου.

Η ανακοίνωση έγινε στo πλαίσιo της εκδήλωσης που διοργάνωσε την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου  ο Σύλλογος Κυριών και Δεσποινίδων Αλεξανδρούπολης για τη νόσο Alzheimer,   με αφορμή το γεγονός ότι ο μήνας Σεπτέμβριος είναι αφιερωμένος  σε αυτή .

«Είναι μια ανάγκη που διαγνώσθηκε στα τρία αυτά χρόνια λειτουργίας του κέντρου Ημέρας όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ρούφος, ανάγκη που διαπιστώνεται καθημερινά και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω της διαρκούς συνεργασίας που υπάρχει με τον Υφυπουργό Υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλο, αλλά και από το γεγονός ότι έχει αλλάξει ο νόμος για την ψυχική υγεία» κάτι που ο ίδιος πιστεύει ότι θα το καταφέρουν νωρίτερα από το κανονικό.

Στο Κέντρο Βραχείας Νοσηλείας  Άνοιας, οι άνθρωποι που έχουν στα σπίτια τους άτομα με την νόσο αυτή θα μπορούν να τα αφήνουν για 2 με 3 ώρες ώστε να μπορούν να οργανώνουν τις δουλειές τους και κάθε άλλη ανάγκη χωρίς το άγχος για τον άνθρωπο τους.

Να σημειωθεί ότι το Κέντρο Ημέρας  Άνοιας δημιουργήθηκε πριν από 3 χρόνια με πρωτοβουλία του ΠΓΝΑ και της Πανεπιστημιακής Νευρολογικής Κλινικής   για τους πάσχοντες αλλά και τους συνοδούς αυτών, χρηματοδοτήθηκε τα δυο πρώτα χρόνια από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ και τώρα από πόρους του Νοσοκομείου.

Οι δράσεις και οι υπηρεσίες  του Κέντρου βγαίνουν και εκτός του Νοσοκομείου με εξορμήσεις σε άλλες πόλεις του νομού.

ΠΗΓΗ:ERTNEWS-ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη