Σάββατο 4 Μαΐου 2024

Κέρδισαν τις εντυπώσεις «Τα καινούρια ρούχα του Αυτοκράτορα» του 2ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης

Μια υπέροχη βραδιά  γεμάτη χαμόγελα, συγχαρητήρια και ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της δουλειάς μιας σχολικής χρονιάς είχαν την ευκαιρία να βιώσουν τα μέλη της θεατρικής ομάδας “Οδός Θεάτρου” του 2ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης.

Η θεατρική τους παράσταση «Τα καινούρια ρούχα του Αυτοκράτορα» πραγματοποιήθηκε σε ένα κατάμεστο θέατρο και με ένα κοινό που σεβάστηκε απόλυτα την τέχνη, απόλαυσε την παράσταση και καταχειροκρότησε τους συντελεστές.

Η Παντομίμα είναι ένα ιδιαίτερα απαιτητικό θεατρικό είδος καθώς οι ηθοποιοί δεν μιλούν αλλά εκφράζουν συναισθήματα, σκέψεις, νοήματα και λόγια μόνο με κινήσεις του σώματος και των χεριών και με εκφράσεις του προσώπου. Η μη λεκτική επικοινωνία καθιστά το έργο πρωτότυπο όπως πρωτότυπη ήταν και η διασκευή του σεναρίου.

Η μουσική επένδυση και ο φωτισμός ήταν καθοριστικής σημασίας στην εξέλιξη του έργου, στην εναλλαγή των σκηνών και στις ανατροπές που ξεσηκώνουν συναισθήματα.

Να σημειωθεί ότι κάποιοι από τους μαθητές έπαιζαν κόντρα ρόλους- ανδρικούς ενώ είναι κορίτσια και επίσης μια ομάδα 8 μαθητών ήταν οι τεχνικοί χωρίς την καθοριστική συμβολή και συμμετοχή των οποίων η παράσταση δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί.

Άλλωστε: ¨Η αλήθεια βρίσκεται πίσω από τη σκηνή, μπροστά παίζεται το παραμύθι!”

Γονείς, φίλοι, συνάδελφοι, συγγενείς τους τίμησαν με την παρουσία τους, μοιράστηκαν μαζί τους την λαχτάρα για την δημιουργία, την αγάπη για το θέατρο και χάρηκαν με την χαρά τους!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email