Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Καβάλα: Παρίστανε τον γιατρό και απέσπασε από ηλικιωμένη 9000 € – Σε εξέλιξη οι έρευνες των αρχών για ακόμα ένα περιστατικό εξαπάτησης

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι την 13-11-2021 το πρωί, εξαπάτησαν ηλικιωμένη ημεδαπή στην Καβάλα. Αναλυτικότερα, άγνωστος δράστης, προσποιούμενος τον ιατρό επικοινώνησε τηλεφωνικά με την ηλικιωμένη και προφασιζόμενος ότι η κόρη της έχει τραυματισθεί σε τροχαίο ατύχημα, ζήτησε από αυτήν χρήματα για την άμεση πραγματοποίηση χειρουργικής επέμβασης. Με αυτό τον τρόπο ο δράστης κατάφερε να πείσει την ηλικιωμένη να παραδώσει το χρηματικό ποσό των 9.000 ευρώ που είχε στο σπίτι σε άγνωστη συνεργό του, η οποία μετέβη εξωτερικά της οικίας της παθούσας, παρέλαβε τα χρήματα και διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση. Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

Παράλληλα, σε δεύτερη περίπτωση, σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση άγνωστου μέχρι στιγμής δράστη, ο οποίος την 30-9-2021 εξαπάτησε ημεδαπό στη Θάσο. Αναλυτικότερα, ο παθών ανήρτησε αγγελία πώλησης βάρκας σε ιστοσελίδα την οποία εντόπισε ο δράστης και επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του για υποτιθέμενη αγορά. Κατά την επικοινωνία τους, ο δράστης κατάφερε με διάφορα τεχνάσματα να αποσπάσει από τον παθόντα τραπεζικά του στοιχεία και να αφαιρέσει από τον τραπεζικό του λογαριασμό το χρηματικό ποσό των 6.000 ευρώ περίπου. Την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Θάσου.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη