Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Καθηγητής στο ΑΠΘ ο Σουφλιώτης Δημήτρης Μπακαλούδης

Καθηγητής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στο τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος είναι πλέον ο Δημήτρης Μπακαλούδης. Ο Καθηγητής Δασολογίας από το Σουφλί με λίγα λόγια γεμάτα συγκίνηση γνωστοποίησε την είδηση μέσα από τα social media.

Η σημερινή μέρα είναι ιδιαίτερη για μένα λόγω της εξέλιξής μου στη βαθμίδα του Καθηγητή στο ΑΠΘ. Αυτή η θέση είναι ένας ακόμη σταθμός στη ζωή μου, ωστόσο, θα προσπαθώ πάντα να βελτιώνω τη διδασκαλία μου και θα συνεχίσω να θέτω ερευνητικά ερωτήματα και να απαντώ σε ενδιαφέρουσες ερευνητικές προκλήσεις. Είναι το αποτέλεσμα μακρόχρονης και επίπονης προσπάθειας, στην οποία υπήρξε ανεκτίμητη υποστήριξη και καθοδήγηση από την οικογένειά μου, τους συνεργάτες, τους φίλους και τους φοιτητές. Χαίρομαι και νιώθω ευγνωμοσύνη προς όλους και τους ευχαριστώ ειλικρινά.“, εξέφρασε.

Ο Δημήτρης Μπακαλούδης έχει διατελέσει και πρόεδρος του φορέα διαχείρισης δάσους Λευκίμης Δαδιάς Σουφλίου.

Λίγα λόγια για τον Δ. Μπακαλούδη:
Το 1992 αποφοίτησε από το τμήμα  Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ. ενώ το 2000 έλαβε τον διδακτορικό του τίτλο από  το University of Reading, U.K.
Ερευνητικά ενδιαφέροντα: · Διαχείριση άγριας πανίδας και προστασία απειλούμενων ειδών· Ανάλυση δυναμικής πληθυσμού σπάνιων ειδών· Πρότυπα κατανομής ειδών και διατήρηση βιοποικιλότητας · Σχέσεις ενδιαιτήματος-άγριας πανίδας· Συγκρούσεις πανίδας-ανθρώπινων δραστηριοτήτων https://dimbak68.wix.com/dimitrios-bakaloudis
Διδασκαλία μαθημάτων: · Διαχείριση Άγριας Πανίδας (υποχρεωτικό, 7ο εξάμ.)· Βιολογία Άγριας Πανίδας (επιλογής, 3ο εξάμ.)· Οικολογία Πτηνών (επιλογής, 5ο εξάμ.)· Οικολογία Υγροτόπων (επιλογής, 5ο εξάμ.)· Εκτροφή Θηραμάτων – Οργάνωση Κυνηγετικών Περιοχών (επιλογής, 6ο εξάμ.)

Πηγή: thrakinea.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email