Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Καιρός: Αλλάζει το σκηνικό με βροχές και καταιγίδες – Πού θα είναι πιο έντονα τα φαινόμενα

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός, καθώς από την Παρασκευή (10/3) αναμένεται μεταβολή και επιδείνωση με βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Μάλιστα στα δυτικά και στα βόρεια θα υπάρξουν καταιγίδες και τοπικά έντονα φαινόμενα, ενώ ισχυροί άνεμοι νοτίων διευθύνσεων στα πελάγη.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, ενώ περιορισμένη τοπικά θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Αναλυτικά η πρόγνωση του meteo/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023, βροχές τοπικού χαρακτήρα αναμένονται αρχικά σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και του Ανατολικού Αιγαίου. Σταδιακά τα φαινόμενα θα επεκταθούν τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας και σε τμήματα της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου.

Εντονότερα θα είναι τα φαινόμενα στα δυτικά και βόρεια όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Υπαρκτή είναι η πιθανότητα χαλαζόπτωσης στα βορειοδυτικά. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 0 έως 18 βαθμούς, από 2 έως 19, στη Θεσσαλία από 5 έως 21-22, στην Ήπειρο από 5 έως 18 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 21-22, στα Επτάνησα από 10 έως 18 βαθμούς, στα νησιά του Αιγαίου από 11 έως 18 και στην Κρήτη από 10 έως 22-24 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι έως νοτιοδυτικοί με εντάσεις 5-6 μποφόρ και ενδεχομένως πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ, αλλά προοδευτικά θα στραφούν σε δυτικούς και θα ενισχυθούν τοπικά στα 6 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19-20 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις, οι οποίες από τις μεσημεριανές ώρες θα αυξηθούν δίνοντας βροχές ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) την Παρασκευή αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις στα δυτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα με τοπικές βροχές, οι οποίες βαθμιαία θα επεκταθούν στα κεντρικά και τα βόρεια. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το απόγευμα στα δυτικά και μέχρι τις βραδινές ώρες στα βόρεια. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρά στα δυτικά τις βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα κεντρικά και τα νότια και θα κυμανθεί σε υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, έτσι θα φθάσει στις περισσότερες περιοχές τους 18 με 22 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν από τις μεσημβρινές ώρες τοπικές βροχές και μέχρι τις βραδινές ώρες θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, οι οποίες από το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί και στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν από τις μεσημβρινές ώρες τοπικές βροχές κυρίως στη Θεσσαλία, την κεντρική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά και τα νότια 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές στις Κυκλάδες τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 και στην Κρήτη έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά διαστήματα.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από τις μεσημβρινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 και από τις μεσημβρινές ώρες νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και από τις μεσημβρινές ώρες βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 7μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ τις βραδινές ώρες θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και το απόγευμα πρόσκαιρα νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΠΗΓΗ: in.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη