Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

Καιρός: Στο «κόκκινο» ο υδράργυρος και την Παρασκευή – Μέχρι 8 Μποφόρ στα πελάγη

Πάνω από τα φυσιολογικά, για την εποχή όρια, κινείται ο υδράργυρος ενώ ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου καταγράφηκαν θερμοκρασίες που άγγιξαν τους 41 βαθμούς Κελσίου.

Η θερμοκρασία αναμένεται να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα και την Παρασκευή, όπως και το μελτέμι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, στο Αιγαίο 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φθάσει στα ηπειρωτικά τους 36 με 38 βαθμούς και τοπικά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά θα φθάσει τους 33 με 34 βαθμούς και τοπικά στα νησιά του Ιονίου, του ανατολικού Αιγαίου και στη νότια Κρήτη τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Τσατραφύλλια την Πέμπτη (15/8) κατεγράφησαν θερμοκρασίες 6-8 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Μάλιστα, ο Δεκαπενταύγουστος κύλησε με ένα κοκτέιλ ισχυρών ανέμων και ζέστης και τον υδράργυρο να αγγίζει ακόμα και τους 41 βαθμούς Κελσίου.

Ωστόσο, η ζέστη δεν σταματά, με τον υδράργυρο να «χτυπά» κόκκινο και την Παρασκευή (16/8), αφού στις περισσότερες περιοχές της χώρας οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν στους 40-41 βαθμούς Κελσίου.

Σε συνδυασμό με ισχυρούς ανέμους 7-8 μποφόρ στα ανατολικά πελάγη, η Παρασκευή (16/8) θα είναι μία πολύ δύσκολη ημέρα πυρομετεωρολογικά, όπως σημείωσε ο μετεωρολόγος του Alpha, εφιστώντας την προσοχή στους πολίτες, καθώς πρόκειται για ένα κρίσιμο 24ωρο με υψηλή επικινδυνότητα φωτιάς σε 13 περιοχές της χώρας.

Ο καιρός την Παρασκευή

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Τοπικά θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο.
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Γενικά αίθριος καιρός. Tις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά της Μακεδονίας μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, στο Αιγαίο 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φθάσει στα ηπειρωτικά τους 36 με 38 βαθμούς και τοπικά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά θα φθάσει τους 33 με 34 βαθμούς και τοπικά στα νησιά του Ιονίου, του ανατολικού Αιγαίου και στη νότια Κρήτη τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Μακεδονίας.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4, στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 και στο Θρακικό τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 36 με 38 βαθμούς και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία έως 39 με 40 βαθμούς Κελσίου.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη