Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Κακοκαιρία: Φονική η «Μήδεια» – Τρεις νεκροί στην χώρα

Φονικό αποδείχθηκε το πέρασμα της κακοκαιρίας «Μήδεια» από τη χώρα μας, καθώς πέρα από την ισχυρή χιονόπτωση και τις πολικές θερμοκρασίες που προκάλεσαν προβλήματα στις συγκοινωνίες, τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, οι δύο σε χωριά της Εύβοιας και ο τρίτος στο Οροπέδιο Λασιθίου.

Ειδικότερα, νεκρός εντοπίστηκε ένας 75χρονος στην Εύβοια και συγκεκριμένα στην περιοχή Μουρτιάς Ελυμνίων, ο οποίος αντιμετώπιζε αναπνευστικά προβλήματα και υποστηριζόταν από οξυγόνο.

Ο 75χρονος φέρεται να έχασε τη ζωή του, όταν, εξαιτίας διακοπής ρεύματος στο σπίτι του, σταμάτησε να λειτουργεί το μηχάνημα υποστήριξης της αναπνοής του.

Εξάλλου, νεκρός εντοπίστηκε την Τρίτη ένας 80χρονος στο σπίτι όπου έμενε μόνος του στο χωριό Τρούπι, στην Εύβοια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ηλικιωμένος αντιμετώπιζε σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και χρειαζόταν υποστήριξη της αναπνοής του από φιάλη οξυγόνου.

Ωστόσο, το χωριό είχε διακοπή ρεύματος από τη Δευτέρα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει παροχή οξυγόνου από τη φιάλη, η οποία, για να λειτουργήσει χρειαζόταν ηλεκτρικό ρεύμα.

Τον ηλικιωμένο εντόπισαν νεκρό στο σπίτι του πυροσβέστες και στελέχη της Πολιτικής Προστασίας Εύβοιας, οι οποίοι προσπαθούσαν για πολλές ώρες να προσεγγίσουν το χωριό.

Νωρίτερα, τραγική κατάληξη είχε η επιχείρηση διάσωσης  που στήθηκε το πρωί της Τρίτης στο Καμινάκι του Οροπεδίου  Λασιθίου για κτηνοτρόφο, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός έξω από το ποιμνιοστάσιό του.

Ο άντρας περίπου 56 ετών, είχε εντοπιστεί χωρίς να έχει τις αισθήσεις του με αποτέλεσμα να κινητοποιηθεί Πυροσβεστική Υπηρεσία και ΕΜΑΚ.

Στο σημείο σπεύδουν μηχανήματα προκειμένου να ανοίξουν το δρόμο που έχει κλείσει εξαιτίας της κακοκαιρίας «Μήδεια» και της έντονης χιονόπτωσης στην περιοχή προκειμένου να μεταβεί στο σημείο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να παραλάβει τη σορό του, αναφέρει το Cretalive.gr

Πηγή: cnn.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη