Παρασκευή 10 Μαΐου 2024

Κακοκαιρία Genesis»: Πού αναμένονται σήμερα τα πιο ισχυρά φαινόμενα

Συνεχίζει να πλήττει τη χώρα η κακοκαιρία «Genesis» με πολύ έντονα -κατά τόπους- φαινόμενα, δηλαδή με βροχοπτώσεις, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις επομένως χρειάζεται προσοχή σε πολλές περιοχές της χώρας.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική πρόγνωση της ΕΜΥ, στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, στην ανατολική Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην Εύβοια, στη Θράκη, στα νησιά του βορείου Αιγαίου και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Ακόμα, στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες και πιθανώς στην Κρήτη, ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, πρόσκαιρα ισχυρές στην Ήπειρο, στη δυτική Μακεδονία, στη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και στην ανατολική Πελοπόννησο. 

Πάντως, οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί εντάσεως 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 23 με 25 και στην υπόλοιπη χώρα τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη