Τρίτη 16 Απριλίου 2024

«Καλοκαίρι» τη Μεγάλη Εβδομάδα: Η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 30°C – Η πρόγνωση Αρναούτογλου

Ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου δημοσίευσε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης έναν πίνακα-μετεώγραμμα με τη μέση μέγιστη θερμοκρασία στα πεδινά Ηπειρωτικά και την Κρήτη έως και Δευτέρα του Πάσχα.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει στην σχετική ανάρτηση, βάσει των στοιχείων του πίνακα, οι κάτοικοι στα ορεινά, τα παράκτια και τα υπόλοιπα νησιώτικα τμήματα, θα πρέπει να υπολογίσουν 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη τη θερμοκρασία

Η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου: 

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΜΑΤΙΑ! Στον…

Posted by Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou on Sunday, April 25, 2021

Ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα

Μεγάλη Δευτέρα, 26 Απριλίου: Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στη βόρεια Κρήτη και τις βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά μεταβλητοί 2 με 4, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 6 με 7 και στα Δωδεκάνησα τοπικά έως 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Μεγάλη Τρίτη, 27 Απριλίου:  Αραιές νεφώσεις που τις πρωινές ώρες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα είναι πιο πυκνές και κυρίως στα βόρεια θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά μεταβλητοί ασθενείς, γρήγορα όμως στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα θα επικρατήσουν νότιοι νοτιοανατολικοί άνεμοι, εντάσεως 3 με 5 και στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο.

Μεγάλη Τετάρτη, 28 Απριλίου: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα κεντρικά και νότια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο κυρίως στα νότια.

Μεγάλη Πέμπτη 29 & Μεγάλη Παρασκευή 30 Απριλίου: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές στα δυτικά, κεντρικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 με 7 μποφόρ. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα βόρεια την Πέμπτη.

Πηγή: lifo.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη