Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Καραμπατζάκη: Ζητάμε από την πολιτεία να επιδοτηθούν τα μικρά τουριστικά γραφεία, οι μικρές οικογενειακές τουριστικές επιχειρήσεις

«Η απόφαση είναι καλοδεχούμενη όμως δεν μας ικανοποιεί γιατί αφορά μόνο τα τουριστικά γραφεία που διαθέτουν τουριστικά λεωφορεία και η πλειονότητα των τουριστικών γραφείων στην Ελλάδα και παγκόσμια είναι παροχής υπηρεσιών, δεν διαθέτουν λεωφορεία» σχολίασε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας το μέλος του Συνδέσμου Τουριστικών γραφείων (ΗATTA) Ευαγγελία Καραμπατζάκη με αφορμή την κοινή ΚΥΑ που υπέγραψαν ο Χ. Θεοχάρης(υπ. Τουρισμού) και Θεόδωρος Σκυλάκος ( αν.υπουργός Οικονομικών) για την έκτακτη επιδότηση επιχειρήσεων οι οποίες διαθέτουν τουριστικά λεωφορεία και έχουν πληγεί εξ αιτίας της πανδημίας.

Όπως είπε η κ .Καραμπατζάκη αυτό που ζητάμε από την πολιτεία είναι να επιδοτηθούν τα μικρά τουριστικά γραφεία, οι μικρές τουριστικές επιχειρήσεις που είναι οικογενειακές(που αυτοαπασχολείται όλη η οικογένεια) καθώς και να επιδοτηθούν και τα μικρά τουριστικά γραφεία που δεν διαθέτουν τουριστικά λεωφορεία, αλλά κόβουν εισιτήρια και κάνουν κρατήσεις ξενοδοχείων.

«Η μεγαλύτερη απώλεια εισοδήματος είναι από τον δικό μας κλάδο. Ο δικός μας κλάδος έχει πληγεί κατά 98%,δεν υπάρχει τουριστικό προϊόν,» είπε χαρακτηριστικά η κ. Καραμπατζάκη. Αναφερόμενη στην φετινή τουριστική περίοδο η οποία έχει προγραμματισθεί για τις 14 Μάίου η κ. Καραμπατζάκη είπε: « Καλά κάνει και ανοίγει ο τουρισμός στις 14 Μάιου ,αλλά δεν είμαστε υπεραισιόδοξοι. Έχουμε θέματα και για να ανοίξουν οι επιχειρήσεις όχι μόνο τα τουριστικά γραφεία ,αλλά και τα ξενοδοχεία και για να γίνει η επανεκκίνηση, χρειάζονται κεφάλαια τα οποία δεν υπάρχουν», ενώ εκτίμησε πως πολλές επιχειρήσεις θα βάλλουν λουκέτο γιατί δεν θα μπορέσουν να στηρίξουν τις επιχειρήσεις τους για δεύτερη φορά εάν δεν βοηθηθούν από την πολιτεία.

πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη