Σάββατο 18 Μαΐου 2024

Κατάθεση στεφάνων «ομοψυχίας και ομοφωνίας» στο Φυλάκιο Έβρου – Ηχηρό μήνυμα ενότητας

Πραγματοποιήθηκε στις 12 το μεσημέρι σήμερα Τετάρτη 24 Μαρτίου κάτω από ελαφριά χιονόπτωση και με την θερμοκρασία να είναι στο μηδέν, κατάθεση στεφάνου στο Ηρώων της κοινότητας του Φυλακίου του Δήμου Ορεστιάδας στον Έβρο.

Επρόκειτο για μία κίνηση υψηλού συμβολισμού με την οποίαν οι 29 πρόεδροι των κοινοτήτων  που συνθέτουν τον Δήμο Ορεστιάδας και φυσικά παρουσία και του δημάρχου Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη κατέθεσαν στεφάνια στον συγκεκριμένο οικισμό (Φυλάκιο) θέλοντας να δείξουν την ομοψυχία και την ομοφωνία τους απέναντι στην επιμονή της κυβέρνησης για επέκταση της δομής που βρίσκεται στο Φυλάκιο, κάτι που βρίσκει σύσσωμη την τοπική κοινωνία αρνητική σε αυτόν τον σχεδιασμό.

Όπως προαναφέραμε η κατάθεση στεφάνων έγινε μία μέρα πριν τον μεγάλο εορτασμό της επετείου των 200 ετών από την κήρυξη της ελληνικής επανάστασης του 1821.

Οι πρόεδροι των κοινοτήτων επέλεξαν την σημερινή ημέρα τελικά ώστε να μην διαταράξουν την σπουδαιότητα και το ειδικό βάρος που έχει η αυριανή μέρα καθώς και την προβλεπόμενη  παρουσία, του καθενός από αυτούς, στις οικίες  κοινότητές τους.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη