Σάββατο 4 Μαΐου 2024

Κατά της δημιουργίας πεδίου βολής στην Μαυρόπετρα, δημοτική αρχή Αλεξ/πολης και πρόεδροι Άβαντα, Αισύμης & Κίρκης (+video)

Συνέντευξη Τύπου από τον Αντιδήμαρχο Δόμησης και Χωροταξικού Σχεδιασμού κ. Αναστάσιο Σεραφειμίδη και τους Πρόεδρους των Κοινοτήτων Άβαντα, Αισύμης και Κίρκης κ.κ. Γιώργο Χατζηγεωργίου, Τάσο Αναστασιάδη και Χρήστο Καραμπατζάκη με αντικείμενο το ενδεχόμενο μεταφοράς του πεδίου βολής βαρέων όπλων από τη θέση Αετός στη θέση Μαυρόπτερα, έλαβε χώρα την Πέμπτη 23/12 στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου του δημαρχείου Αλεξανδρούπολης.

Ο κ. Σεραφειμίδης παίρνοντας πρώτος τον λόγο, τόνισε ότι η δημοτική αρχή συντάσσεται με τους προέδρους των τριών κοινοτήτων, δηλώντας πως είναι αρνητική στην πιθανή μεταφορά του πεδίου βολής στην Μαυρόπετρα, όπως αναφέρεται στο τεχνικό πρόγραμμα της αντιπολίτευσης που υπερψηφίστηκε στην συνεδρίαση της 3ης Δεκεμβρίου.

Αμέσως μετά μίλησε ο πρόεδρος της Κοινότητας Άβαντα κ. Χατζηγεωργίου, σημειώνοντας για ακόμη μία φορά ότι η Μαυρόπετρα που βρίσκεται στα διοικητικά όρια Άβαντα, Αισύμης και Κίρκης, είναι χαρακτηρισμένη ως περιοχή Natura. Επίσης υπογράμμισε, ότι ήδη «τρέχει» ένα πρόγραμμα στην περιοχή από την Περιφέρεια ΑΜΘ και με φορέα υλοποίησης τον Φορέα Διαχείρισης του Δέλτα του Έβρου, προϋπολογισμού 100 χιλιάδων ευρώ και αφορά έργα για σήμανση σε μονοπάτια του Άβαντα.

Με την σειρά τους οι πρόεδροι των Κοινοτήτων Αισύμης και Κίρκης, δήλωσαν πως αλλιώς οραματίζονται τον τόπο τους, περιμένουν να δουν να αναπτύσσεται και όχι να έρχονται τέτοιες εξελίξεις.

Δείτε όλα όσα δήλωσαν στο παρακάτω βίντεο:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email