Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Καταγγέλλει διαπλοκή ΣΥΡΙΖΑ- τουρκικού προξενείου, κορυφαίο αυτοδιοικητικό στέλεχος του ,στη Ροδόπη , για τις εκλογές της 21ης Ιουνίου

Στο μοναδικό πανελλαδικά δήμο που ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε πρώτος , στις εκλογές στης 21ης Μαίου, κορυφαίο αυτοδιοικητικό και κομματικό του στέλεχος ,στην Κομοτηνή , η Ελένη Λαφτσή, προέβη σε μια πρωτοφανή καταγγελία για την οποία οφείλει να απαντήσει ξεκάθαρα ο ΣΥΡΙΖΑ .
Η κυρία Λαφτσή , που είναι δικηγόρος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ” ΠΟΛΗτική Ανατροπή” , που είχε υποστηριχθεί από το ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 καταγγέλλει -χωρίς να τον κατονομάζει- το βουλευτή που εξέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ , τον Οζγκιούρ Φερχάτ, ως αποτέλεσμα ” ωμής και αισχρής παρέμβασης” του τουρκικού προξενείου και του ” ερντογανικού κράτους”.
Η κυρία Λαφτσή που επίσης είναι σύζυγος του μέχρι πρότινος βουλευτή – και υποψήφιου και σ΄αυτές τις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ – Δημήτρη Χαρίτου , αναφέρει συγκεκριμένα σε δήλωση της :
Η δήλωση
«Συγχαρητήρια στο τουρκικό προξενείο που για άλλη μια φορά κατάφερε να παρέμβει στα πολιτικά πράγματα στη Ροδόπη! Συγχαρητήρια και σε όσους συνέβαλαν στην προσπάθεια του ερντογανικού κράτους να εκλέξει το υποτιθέμενο αριστερό δεκανίκι τους ως βουλευτή στη Ροδόπη. Συγχαρητήρια και σε όσους προσπαθούν να περάσουν στην κοινή γνώμη αυτή την παρέμβαση της Τουρκίας ως νίκη ενός αριστερού χώρου. Θα σας στενοχωρήσω αλλά αυτή η υποβοηθούμενη εκλογή ούτε αριστερή ούτε προοδευτική στο ελάχιστο είναι. Είναι μόνο παρέμβαση ωμή και αισχρή!».

Οι εκλογές
Στις εκλογές της 21ης Μαίου στη Ροδόπη , ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε πρώτος , μόνο εκεί σε σχέση μ΄όλη την υπόλοιπη χώρα , λαμβάνοντας 33,18% και η ΝΔ 27,06% ,το ΠΑΣΟΚ 22,64 %, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 4,22% και το ΚΚΕ 3,55 %

Οι ψήφοι των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ
ΦΕΡΧΑΤ ΟΖΓΚΙΟΥΡ 12.208 ψήφοι
ΧΑΡΙΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΤΑΚΗΣ) 3.902 ψήφοι
ΜΕΜΕΤ ΧΟΥΣΑΜΕΤΙΝ 1.530 ψήφοι
ΓΑΒΡΙΔΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ 539 ψήφοι
ΓΙΑΝΝΟΥΣΑ ΕΙΡΗΝΗ 259 ψήφοι

ΠΗΓΗ: news-ta.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email