Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Καταγραφή των προβλημάτων του Βορείου Έβρου από τον στέλεχος του ΚΚΕ Τριαντάφυλλο Φωτιάδη

Σε Καστανιές, Νέα Βύσσα και Ορεστιάδα βρέθηκε το στέλεχος του ΚΚΕ Τριαντάφυλλος Φωτιάδης, συνοδευόμενος από στελέχη του κόμματος στον Έβρο. Το δημογραφικό, η ακρίβεια, οι υποστελέχωση των υπηρεσιών είναι τα πρώτα προβλήματα που καταγράφηκαν από το κλιμάκιο, σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου που εστάλη:  

Περιοδεία στον βόρειο Έβρο πραγματοποιεί το στέλεχος του ΚΚΕ, αντιπλοίαρχος εν αποστρατεία του Πολεμικού Ναυτικού, Τριαντάφυλλος Φωτιάδης επικεφαλής κλιμακίου του κόμματος. Η περιοδεία ξεκίνησε τη Δευτέρα από τη Νέα Βύσσα, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με αντιπροσωπία του Αγροτικού Συλλόγου Ν. Βύσσας. Στη συνάντηση αναδείχτηκαν τα προβλήματα που υπήρξαν ειδικά με τη συγκομιδή των σπαραγγιών και η ανάγκη για ενίσχυση των παραγωγών από την κυβέρνηση αλλά και διαχρονικά προβλήματα όπως είναι το κόστος παραγωγής και διάφορα αρδευτικά και αντιπλημμυρικά έργα. Στις συνομιλίες με κατοίκους της Ν. Βύσσας διαπιστώθηκε η δικαιολογημένη ανησυχία τους για την ακρίβεια αλλά και την πληθυσμιακή κατάρρευση της περιοχής.

Την Τρίτη το πρωί η περιοδεία συνεχίστηκε με επίσκεψη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ορεστιάδας όπου στη συζήτηση κυριάρχησε το θέμα της μεγάλης πυρκαγιάς στο δάσος της Δαδιάς και οι εγκληματικές διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και τα μηδαμινά μέτρα αντιπυρικής προστασίας και πρόληψης. Από τη συζήτηση δεν μπορούσαν φυσικά να απουσιάζουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σε όλη τη χώρα, η πυροσβεστική υπηρεσία, όπως αυτά της υποστελέχωσης, του απαρχαιωμένου εξοπλισμού και των ακατάλληλων κτιρίων στέγασης των υπηρεσιών του Β. Έβρου. Προβλήματα τα οποία το ΚΚΕ έχει επανειλημμένως αναδείξει με ερωτήσεις στη Βουλή, στην τοπική διοίκηση και την κοινωνία.

Το απόγευμα της Τρίτης το κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον κ. Φωτιάδη επισκέφθηκε τις Καστανιές όπου είχε συνάντηση με το πρόεδρο της κοινότητας κ. Τζαμαλίδη. Ο κ. Τζαμαλίδης ενημέρωσε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του χωριού αλλά και για προβλήματα όπως αυτό της ιρλανδικής διάβασης Καστανεών, η οποία εδώ και 3 χρόνια δεν έχει επισκευαστεί, δημιουργώντας προβλήματα στους αγρότες της περιοχής. Ακόμα αναδείχτηκε το θέμα της οικοτουριστικής μονάδας στις όχθες του Άρδα που 20 χρόνια τώρα παραμένει ανεκμετάλλευτο. Τέλος πραγματοποιήθηκε επίσκεψη και στο τελωνείο Καστανεών.

Το πρόγραμμα των περιοδειών συνεχίζεται την Τετάρτη με το νοσοκομείο Διδυμοτείχου και το δημαρχείο όπου θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με τις διοικήσεις και το προσωπικό τους.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη