Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Κατασβέστηκε μια ακόμη πυρκαγιά χθες βράδυ – Στην περιοχή Άσπρα Χώματα στις Φέρες (φωτογραφίες – βίντεο)

Ήταν λίγο μετά τις εννέα το βράδυ, χθες Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, όταν ξέσπασε πυρκαγιά από άγνωστα μέχρι στιγμής αίτια στην περιοχή Άσπρα Χώματα στις Φέρες.

Το focustonevro.gr βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο σημείο και μετέδωσε ζωντανά στους αναγνώστες του λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη της πυρκαγιάς.

Δείτε ένα χαρακτηριστικό βίντεο από την χθεσινή πυρκαγιά:

Η φωτιά έγινε άμεσα αντιληπτή και στο σημείο έσπευσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, με πρώτο το πυροσβεστικό κλιμάκιο Φερών και ακολούθησαν οχήματα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Αλεξανδρούπολης.

Η φωτιά έκαιγε σε δύσβατη περιοχή για μία περίπου ώρα. Με την συνδρομή των οχημάτων της πυροσβεστικής ανοίχτηκε δρόμος για να δημιουργηθεί πρόσβαση στο μέτωπο της πυρκαγιάς, όπου εκεί τα πεζοπόρα τμήματά της μέσα σε περίπου μιάμιση ώρα κατάφεραν να περιορίσουν την πυρκαγιά.

Να αναφέρουμε ότι υπάρχει μεγάλος προβληματισμός στους αρμόδιους αναφορικά με την συχνότητα των πυρκαγιών και τα φαινόμενα που έχουν καταγραφεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Σχεδόν κάθε μέρα καταγράφεται ένα περιστατικό πυρκαγιάς. Δυστυχώς, οι ισχυροί άνεμοι που παραμένουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο της πυροσβεστικής, η οποία πάραυτα σε κάθε περίπτωση δείχνει να είναι πλήρως αποτελεσματική στο έργο της.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email