Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Κατερίνα Μπέρδου: Η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της στον Έβρο με τον ΣΥΡΙΖΑ

Η Κατερίνα Μπέρδου είναι μία εκ των υποψηφίων που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στον Έβρο.

Γεννήθηκε το 1983, ζει και εργάζεται στην Αλεξανδρούπολη, με καταγωγή από την Σαμοθράκη. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης από όπου αποφοίτησε το 2008. Συνέχισε τις σπουδές της στο Cardiff University της Μεγάλης Βρετανίας αποκτώντας μεταπτυχιακό δίπλωμα (LLM) στο Εμπορικό Δίκαιο. Μιλά αγγλικά και γαλλικά.

Από το 2009 διατηρεί δικηγορικό γραφείο στην Αλεξανδρούπολη έχοντας χειριστεί με επιτυχία και υπευθυνότητα πλήθος δικαστικών υποθέσεων φυσικών και νομικών προσώπων. Είναι νομικός σύμβουλος επιχειρήσεων και δημόσιων οργανισμών.

Το 2015 συμμετείχε στις Εθνικές Εκλογές ως υποψήφια Βουλευτής με το ψηφοδέλτιο του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών στον Έβρο, πρώτη σε σταυρούς προτίμησης. Υπήρξε ενεργό μέλος της ΠΑΣΠ Νομικής και μέλος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. από το οποίο διαφοροποιήθηκε το 2012 μαζί με την μαζική αποχώρηση των στελεχών της Αριστερής Πρωτοβουλίας.

Από το 2010 έως το 2011 διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης (ΟΛΑ Α.Ε.). Έχει διατελέσει Πρόεδρος του πολιτιστικού Συλλόγου Σαμοθρακιτών Ν. Έβρου για δύο συνεχόμενες θητείες από το 2015 έως το 2021. Αποτελεί ιδρυτικό μέλος του νεοσύστατου συλλόγου σκέψης και προβληματισμού “ΣΥΝ-ΟΛΟ” στον οποίο είναι σήμερα Πρόεδρος.

Ενεργό πολιτικά μέλος της τοπικής κοινωνίας του Έβρου με πλούσια αρθρογραφία με κοινωνική και πολιτική θεματολογία σε ημερήσιες εφημερίδες και ειδησεογραφικές ιστοσελίδες του Έβρου και της Αθήνας.

Είναι παντρεμένη με τον Κωνσταντίνο Λυμπερόπουλο, Διπλ. Μηχανολόγο Μηχανικό και έχουν δύο παιδιά, τον Σταύρο και την Αγγελική.

Η ίδια στο μήνυμά της για την υποψηφιότητά της αναφέρει:

«Ανταποκρίθηκα μαζί με δεκάδες χιλιάδες Έλληνες και πολλές εκατοντάδες Εβρίτες στο κάλεσμα του ΣΥ.ΡΙ.Ζ.Α.- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ και του Προέδρου του Αλέξη Τσίπρα, για άνοιγμα του κόμματος στην κοινωνία, για ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΑΝΤΟΥ, για μια Νέα Αλλαγή.

Η ένταξή μου στον ΣΥ.ΡΙ.Ζ.Α. – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ απορρέει από την σταθερή και συνεχή παρουσία μου στις γραμμές της Αριστεράς και της Δημοκρατικής Παράταξης.

Θεωρώ ιδιαίτερη τιμή το να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο του Νομού Έβρου και να διεκδικώ την ψήφο των Εβριτών.»

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη