Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Κελέτσης: Ο πρωθυπουργός κράτησε την υπόσχεσή του για την Σαμοθράκη

Η δέσμευση του Πρωθυπουργού κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Σαμοθράκη προς τα παιδιά του νησιού και το Δήμο, ότι θα δημιουργηθούν άμεσα αθλητικές υποδομές, γίνεται ήδη πράξη.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος επιχορηγείται με ποσό 600.000 ευρώ από το Πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ», που θα διοχετευθούν στις αθλητικές του υποδομές. Ειδικότερα, εγκρίθηκαν τα εξής έργα:

  • Η αναβάθμιση του γηπέδου της Χώρας, με προϋπολογισμό 112.800€.
  • Η δημιουργία γηπέδου 5χ5 στο Λάκκωμα, προϋπολογισμού 115.200€.
  • Η εγκατάσταση θόλου στέγασης αθλητικών εγκαταστάσεων και προμήθεια αθλητικού εξοπλισμού («μπαλόνι» αθλητικών δραστηριοτήτων), με προϋπολογισμό 372.000€.

Η κατασκευή νέων αθλητικών υποδομών στη Σαμοθράκη, ήταν προσωπική δέσμευση που ανέλαβε ο Πρωθυπουργός κατά το διήμερο παραμονής του στο νησί στις 17 και 18 Οκτωβρίου.

Τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε χαρακτηρίσει απαράδεκτο το γεγονός πως οι νέοι κάτοικοι του νησιού μας, στερούνταν βασικών υποδομών και αθλητικών δυνατοτήτων που έχουν τα παιδιά στην ηπειρωτική Ελλάδα. Είχε μάλιστα δεσμευτεί να συζητήσει άμεσα με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, ώστε να εξεταστούν οι λύσεις στο πρόβλημα.

«Μετά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού είχαμε πει πως η Σαμοθράκη θα δει γρήγορα τα οφέλη από την παρουσία του. Σήμερα έγινε το πρώτο βήμα και είμαστε πολύ χαρούμενοι, γιατί αφορά τη νεολαία του νησιού» δήλωσε, εκφράζοντας την ικανοποίησή του, ο Βουλευτής Έβρου Σταύρος Κελέτσης.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη