Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Κελέτσης: «Προτεραιότητα στον πρωτογενή τομέα και στην ισόρροπη ανάπτυξη της χώρας»

Την ανάγκη να επενδύσουμε στον πρωτογενή τομέα για να εξασφαλίσουμε τις προϋποθέσεις ισόρροπης ανάπτυξης, τόνισε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, ο Σταύρος Κελέτσης.

Ο Βουλευτής Έβρου τοποθετήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 12 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της συζήτησης του κρατικού προϋπολογισμού για το 2021 που αναμένεται να ψηφιστεί την ερχόμενη Τρίτη.

«Η κρίση ανέδειξε την ανάγκη ενίσχυσης της παραγωγής, του πρωτογενούς τομέα, της μεταποίησης και της δημιουργίας συνθηκών αυτάρκειας για τη χώρα», τόνισε ο Σταύρος Κελέτσης, που αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ομιλίας του στην ανάγκη η χώρα να αρχίσει να παράγει – και να μην εισάγει – τα προϊόντα του πρωτογενούς τομέα που χρειάζεται, όπως κρέας, αυγά και γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ο Βουλευτής αναφέρθηκε στα συμπεράσματα που προέκυψαν από την οικονομική κρίση, υπογραμμίζοντας τα εξής:

  • Κάποιες από τις θετικές διαστάσεις της πανδημίας, που έχουν να κάνουν με την επιτάχυνση της ψηφιακής μετάβασης της χώρας και τον εκσυγχρονισμό της διοίκησης.
  • Την ανάγκη χάραξης ενός νέου σχεδίου ανάκαμψης, στη μετά-Covid εποχή, με βάση τις προτεραιότητες της Ε.Ε. που είναι η πράσινη ανάπτυξη και ο ψηφιακός μετασχηματισμός. Τόνισε όμως, την ανάγκη να ληφθούν υπόψη οι ιδιαιτερότητες της χώρας και η υστέρηση σε ορισμένους τομείς, από το μέσο όρο της Ευρώπης
  • Την ενίσχυση της υγείας, της παιδείας και την παροχή υψηλής ποιότητας κοινωνικών υπηρεσιών στους πολίτες.

«Πρέπει να απορροφήσουμε τους ευρωπαϊκούς πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ της περιόδου 2021-2027, με ολοκληρωμένο σχέδιο και σωστό προσανατολισμό» ανέφερε ο Βουλευτής, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να επενδύσουμε σε στοχευμένες επιλογές και κλάδους, όπως ο πρωτογενής τομέας και η μεταποίηση. «Έτσι θα πετύχουμε το στόχο της ισόρροπης ανάπτυξης και της στήριξης της ελληνικής Περιφέρειας».

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη