Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Κικίλιας: Θα έχουμε εμβόλια που θα επαρκούν για όλους

Με την έγκριση των εμβολίων και μόλις γίνει η παραλαβή, θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός στην Ελλάδα, διεμήνυσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, στη διάρκεια της τακτικής συνέντευξης Τύπου για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας, διαβεβαιώνοντας ότι «θα έχουμε εμβόλια που θα επαρκούν για όλους».

«Το επόμενο χρονικό διάστημα θα κριθούμε όλοι για τον τρόπο που θα κληθούμε να οργανωθούμε και να εμβολιάσουμε τους πολίτες. Γίνεται για πρώτη φορά μία συνολική προσπάθεια στην Ευρώπη. Με το που θα εγκριθούν τα εμβόλια, θα τα παραλάβουμε και την επομένη της παραλαβής, θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός», τόνισε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε, πρώτοι θα εμβολιαστούν οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό και θα ακολουθήσουν οι ευπαθείς ομάδες και οι άνθρωποι στα γηροκομεία. Ο κ. Κικίλιας κάλεσε τους πολίτες να μην πιστεύουν στα fake news, γνωστοποιώντας ότι «όλοι οι φορείς θα ενημερώσουν επιστημονικά για την ασφάλεια του εμβολίου, ώστε να επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα και να πάρουμε τις ζωές μας πίσω».

Ο υπουργός Υγείας ενημέρωσε ότι διπλασιάζονται οι αποδοχές των γιατρών που μετακινούνται στα Νοσοκομεία της Περιφέρειας.

Αρχικώς, κι αφού επικαλέστηκε σχετικές δηλώσεις της Ευρωπαίας επιτρόπου για την Υγεία, επισήμανε ότι αν αρθούν τα μέτρα θα υπάρξει μια ραγδαία αύξηση κρουσμάτων και θανάτων, προσθέτοντας ότι «μπροστά μας είναι ένα 3ο κύμα» και πολλές χώρες επανέφεραν αυστηρά lockdown.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι «είναι λίγοι όσοι με fake news προσπαθούν να καταρρίψουν αυτό που φάνταζε αδύνατο, το ΕΣΥ να είναι πιο ισχυρό από άλλα συστήματα και να αντέχει ακόμα».

Πηγή: Καθημερινή

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη