Το 2019 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Eldorado Gold, Τζορτζ Μπερνς, στο Μέγαρο Μαξίμου με αντικείμενο την επένδυση της εταιρείας στις Σκουριές.
5 χρόνια μετά, η συνάντηση επαναλαμβάνεται με αντικείμενο αυτήν την φορά, όπως λένε οι πληροφορίες, την επένδυση στο Πέραμα. Επιπλέον γίνεται γνωστό, ότι την ίδια ώρα εντείνονται οι εργασίες κατασκευής του υπερσύγχρονου μεταλλείου των Σκουριών εντός του προβλεπόμενου σχεδιασμού, ανακοινώνοντας σύμφωνα με την εταιρία και στοιχεία σχετικά με τη σημαντική συνεισφορά της στην τοπική απασχόληση και στην οικονομία του δήμου Αριστοτέλη στη Χαλκιδική.
Την επίσκεψη αυτή γνωστοποιεί, η Διανομαρχιακή Επιτροπή κατά του χρυσού Ροδόπης – Έβρου, ζητώντας την επαγρύπνηση των φορέων και των κατοίκων της Θράκης, επισημαίνοντας παράλληλα, ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει με την υπόθεση του χρυσού στην περιοχή, χρειάζεται συστράτευση και απαιτείται αγωνιστικότητα, ώστε η εταιρεία να γνωρίζει, πως η βούληση της τοπικής κοινωνίας δεν έχει αλλάξει στο παραμικρό και πως το «όχι» στην εξόρυξη παραμένει το ίδιο δυνατό και ισχυρό.
Σε ανακοίνωση της η Διανομαρχιακή αναφέρει:
«Θα επισκεφθεί και την περιοχή μας και λογικά θα έχει συναντήσεις με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης. Καλούμε τον κύριο Περιφερειάρχη (τους αντιπεριφερειάρχες) και τους δημάρχους τις περιοχής μας να του δώσουν για ακόμη μια φορά το μήνυμα ότι η περιοχή μας δεν είναι για να παραδοθεί στην καταστροφικη “επένδυση” τους αλλά να συνεχίσει αμόλυντη να προσφέρει τα αγαθά της στους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, τους μελισσοκόμους, τους ψαράδες και σε όλους τους πολίτες και στις επόμενες γενιές την αστείρευτη βιωσιμότητα και ευημερία. Καμιά εταιρεία δεν θα καταστρέψει τον τόπο μας για ελάχιστες θέσεις εργασίας που θα είναι σαν αυτές της Χαλκιδικής με εκβιασμούς και ενάντια στην υγεία των εργαζομένων. Κύριε CEO go home».
Σημειώνεται ότι, την περασμένη εβδομάδα οι μεταλλωρύχοι της «Ελληνικός Χρυσός» στην Χαλκιδική πραγματοποίησαν νέα 24ωρη απεργία απαιτώντας από την εργοδοσία να πάρει πίσω τις αντεργατικές προτάσεις της για:
1) Κατάργηση του 8ωρου με δέλεαρ την αύξηση κατά 5% στον βασικό μισθό και εφαρμογή “νέου προγράμματος εργασίας” με 12ωρη- 4ημερη εργασία. 2) Κατάργηση των αργιών και 182 ώρες επιπλέον εργασίας τον χρόνο. 3)Η εταιρεία τους εκβιάζει ότι αν δεν δεχθούν θα υπάρξει μείωση του χρόνου ζωής του μεταλλείου. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν επίσης, ότι το μεταλλείο της Ολυμπιάδας κατέγραψε αύξηση 27% της παραγωγής την τελευταία 2ετια με τον ίδιο αριθμό εργαζομένων.