Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024

Κινητοποίηση των πυρόπληκτων ελαιοπαραγωγών στο κέντρο της πόλης – «Βοηθήστε μας, δεν έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ» (photos)

Ανέβηκαν πάνω στα τρακτέρ τους και έκαναν αυτό που είχαν ως έσχατη λύση, καθώς δεν είναι στις προθέσεις τους να ταλαιπωρούν τους συμπολίτες τους, όμως, όπως είπαν άλλη επιλογή δεν είχαν, αφού κανείς δεν τους ακούει…μόνο λογία και υποσχέσεις και από πράξεις τίποτα…

Οι ελαιοπαραγωγοί του δήμου Αλεξανδρούπολης και συγκεκριμένα της Μάκρης, των Δικέλλων, της Μεσημβρίας και της Πλάκας βγήκαν στους δρόμους της πόλης, σε μια προσπάθεια να διαδηλώσουν την ανάκτηση και την οργή τους. 6 μήνες τώρα, όπως υποστήριξαν, δεν έχουν δει καμία απολύτως βοήθεια, ώστε να μπορέσουν μετά τις φωτιές του Αυγούστου να ανακουφιστούν και να συνεχίσουν την προσπάθεια να παράγουν λάδι. Δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ νιώθοντας, πως οι κυβερνόντες τους εμπαίζουν όταν μιλούν για ανασυγκρότηση του Έβρου χωρίς τον πρωτογενή τομέα, αναρωτώμενοι πώς αυτή θα επιτευχθείω αν δεν υπάρχουν πια παραγωγοί να καλλιεργούν και να παράγουν.

Η ειρηνική τους κινητοποίηση είχε κατεύθυνση στο δημαρχείο και στο νομαρχείο. Εκεί, αφού συμβολικά τοποθέτησαν ένα πανό με τα αιτήματά τους και έστησαν ένα καμένο δέντρο, συνάντησαν, τόσο τον αντιδήμαρχο πρωτογενούς τομέα Δημήτρη Κολγιώνη όσο και τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου Βαγγέλη Πουλιλιό, εκθέτοντάς τους  τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τα οποία  εδώ και μισό χρόνο τους «καίνε», όπως κάηκαν και τα δέντρα τους. 

Πώς αλλιώς να πουν «βοηθήστε μας» και με ποιο άλλο τρόπο να φωνάξουν για τα αυτονόητα. Η καταστροφή που έχουν πάθει είναι μεγάλη και θα χρειαστούν χρόνια, ώστε η ελιά να γίνει και πάλι παραγωγική, γεγονός που σημαίνει πως η οικονομική ζημία που έχουν υποστεί είναι ανεπανόρθωτη και κατ΄ επέκταση δύσκολα θα ανακάμψει και η τοπική οικονομία.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη