Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Κι όμως… στο παραπέντε ετοιμάζεται η Σαμοθράκη για την σημαντικότερη τουριστική έκθεση της σεζόν

Σε λίγα εικοσιτετράωρα ξεκινούν στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας και στη Σόφια της Βουλγαρίας, δύο από τις μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις της σεζόν. Σε αυτήν την έκθεση ο Έβρος και πολύ περισσότερο  η Σαμοθράκη “ποντάρουν” πολλά!

Παρόλα αυτά όμως, αίσθηση προκαλεί ο τρόπος με τον οποίο ένα ολόκληρο νησί όπως η Σαμοθράκη, που τα τελευταία χρόνια βασίζεται κυρίως στην προσέλευση τουριστών τόσο από την Βουλγαρία όσο και από τη Ρουμανία, επιλέγει έναν μάλλον “βιαστικό” και πρόχειρο τρόπο να  ενεργοποιήσει τις τουριστικές επιχειρήσεις του νησιού. Ο λόγος για μία…  ανοιχτή πρόσκληση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης από εκπρόσωπο του δήμου Σαμοθράκης προς τους επιχειρηματίες του νησιού δύο εικοσιτετράωρα (!) πριν την αναχώρηση της αποστολής στις σημαντικότερες εκθέσεις για τη φετινή σεζόν στη Βουλγαρία και στη Ρουμανία.

Πιο συγκεκριμένα σε ανάρτηση του στο προσωπικό του προφίλ ο Γιάννης Γλήνιας, Αντιδήμαρχος του Δήμου Σαμοθράκης (με αρμοδιότητα τον τουρισμό και την τουριστική προβολή) προσκαλεί τους συνδημότες του να… του φέρουν διαφημιστικό υλικό το οποία θα μεταφέρει ο ίδιος στην έκθεση προκειμένου να προβληθούν οι επιχειρήσεις τους!!!

Πόσο εύκολο είναι άραγε ένας επαγγελματίας να ετοιμάσει διαφημιστικό υλικό  μέσα σε δύο εικοσιτετράωρα;

Είναι αυτός ο ενδεδειγμένος τρόπος για την προβολή στην σημαντικότερη έκθεση της χρονιάς για το νησί της Σαμοθράκης;

Ποιες κινήσεις γίνανε από τον Δήμο Σαμοθράκης αναφορικά με την προβολή του νησιού σε αυτήν την έκθεση, όταν γνωρίζεις μάλιστα και με στοιχεία ότι τα τελευταία χρόνια η μεγάλη δεξαμενή τουριστών για τη Σαμοθράκη είναι η Βουλγαρία και Ρουμανία?

Πότε επιτέλους αυτό το νησί θα αποφασίσει να διεκδικήσει στα σοβαρά τον τουρισμό που πραγματικά του αξίζει ?

Πόσες ευκαιρίες ακόμη θα χαθούν?

Όσο φιλότιμες κι αν είναι οι προσπάθειες του Αντιδημάρχου κ. Γλήνια για την προβολή του νησιού και δεν αμφισβητούνται σε καμία περίπτωση, παρ’ όλα αυτά, οι ενδεδειγμένοι τρόποι και η ενεργοποίηση των επιχειρήσεων τουρισμού απέχουν από αυτό που βλέπουμε τουλάχιστον στα social media.

 Μακάρι οι αρμόδιοι να κρύβουν “άσους στο μανίκι τους” και να  πετύχουν εντυπωσιακά αποτελέσματα… έστω και έτσι!

 Προς ενημέρωση των επιχειρήσεων δύο είναι οι επίμαχες εκθέσεις:

  • «Holiday and Spa 2022» που θα πραγματοποιηθεί στη Σόφια της Βουλγαρίας το διήμερο 24-25 Φεβρουαρίου
  • Η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού TTR 2022 που θα πραγματοποιηθεί μέσα στην εβδομάδα (24 έως 27 Φεβρουαρίου) στο Βουκουρέστι.

Συνεισφέροντας, σας παραθέτουμε τους τρόπους επικοινωνίας με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email