Σάββατο 18 Μαΐου 2024

ΚΚΕΈβρου: «ΝΑΤΟ KILLERS GO HOME»

Για την άφιξη αμερικανοΝΑΤΟικών πλοίων στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης εκφράζει την αντίθεσή του το ΚΚΕ Έβρου. Στο Δελτίο Τύπου αναφέρει:

Την ώρα που όλη η Ελλάδα θρηνεί τους δεκάδες νεκρούς από το έγκλημα που συνέβη στα Τέμπη, την ώρα που χιλιάδες λαού διαδηλώνει για να τιμωρηθούν οι ένοχοι, να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα, να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες που βρίσκονται στην πολιτική όλων των κυβερνήσεων και στην εταιρία. Αυτή την ώρα κυβερνητικοί παράγοντες και καλοπληρωμένα golden boyς υποδέχονται αμερικανοΝΑΤΟικά  οχηματαγωγά πλοία στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.          Ο στρατιωτικός εξοπλισμός που αποβιβάζουν θα μεταφερθεί  προς στην Βουλγαρία και την Ρουμανία όπου στο επόμενο διάστημα θα διεξαχθούν -με φόντο τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία- δυο μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ, η Atlantic Resolve 23” και η Defender Europe 23”.

Η μεταφορά του επικίνδυνου πολεμικού υλικού μέσω του σιδηροδρομικού και οδικού δικτύου εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για ένα  σοβαρό ατύχημα αφού όλα τα επικίνδυνα υλικά περνάνε από κατοικημένες περιοχές. Δεν πέρασε άλλωστε πολύς καιρός από τον εκτροχιασμό βαγονιών με πολεμικό υλικό στο σταθμό της Αλεξανδρούπολης.

Σε μια περίοδο που ο πόλεμος στην Ουκρανία και ο ανταγωνισμός ανάμεσα στα στρατόπεδα των ληστών ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ από τη μια, και της καπιταλιστικής Ρωσίας και Κίνας από την άλλη, συμπληρώνει έναν χρόνο και  κλιμακώνεται επικίνδυνα, η εμπλοκή της χώρας μας και του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης στους επικίνδυνους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς, καλά κρατεί!

Αποτελεί  επικίνδυνη κλιμάκωση  που δεν έχει καμία σχέση με τα συμφέροντα του λαού και της νεολαίας. Γιατί καθιστά τη χώρα μας “θύτη” των ληστρικών πολέμων των ιμπεριαλιστών απέναντι σε άλλους λαούς, στο πλευρό του ΝΑΤΟ – ΕΕ και ΗΠΑ. Καθιστά τον λαό μας και την περιοχή μας πιθανό “θύμα” αφού μπορεί να μετατραπεί σε στόχο αντιποίνων.

Ενώ όσο μπλεκόμαστε πιο βαθιά “στο στόμα του λύκου”, με ευθύνη τόσο της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ όσο και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ, ο λαός και η νεολαία πληρώνει συνεχώς “το μάρμαρο” αυτής της εμπλοκής, με τις υπέρογκες στρατιωτικές δαπάνες που αφορούν τους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, και όχι την προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων. Την ώρα μάλιστα που ο λαός μας βλέπει να εξανεμίζεται το εισόδημά του, έρχεται αντιμέτωπος με την ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια, ζει “στο πετσί του” τις επιπτώσεις της πολιτικής των κυβερνήσεων και της ΕΕ στην υγεία, την παιδεία κ.ά.

 Απέναντι σε όλα αυτά το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία να δυναμώσουν την πάλη τους, να εκφράσουν με κάθε τρόπο το ΝΑΤΟ KILLERS GO HOME.  Να κάνουν κριτήριο ψήφου μπροστά στις εκλογές τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αστικών κομμάτων για την επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας στη σύρραξη.

Να συμπορευτούν και να δυναμώσουν το ΚΚΕ για:

  • Να υψωθούν περισσότερα εμπόδια στην επικίνδυνη δίνη της εμπλοκής.
  • Να σταματήσει η Ελλάδα να είναι ορμητήριο πολέμου.
  • Να γυρίσει πίσω το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων από αποστολές στο εξωτερικό.
  • Να μην σταλεί κανένας έλληνας αξιωματικός ή φαντάρος στην Ουκρανία.
  • Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου.
  • Να σταματήσει η μετατροπή του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης σε αμερικανοΝΑΤΟική βάση.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη