Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024

ΚΚΕ Έβρου: «Βήμα κλιμάκωσης της εμπλοκής της περιοχής μας στον πόλεμο η επίσκεψη της Υφ. Άμυνας των ΗΠΑ»

Για την επίσκεψη της υφυπουργού εθνικής άμυνας των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη, εξέδωσε Δελτίο Τύπου το ΚΚΕ Έβρου. Αναλυτικά αναφέρει:

Την περίοδο που συμπληρώνεται ένας χρόνος από την τυπική έναρξη του πολέμου στο έδαφος της Ουκρανίας ανάμεσα στην Ρωσία με ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ που έχει στοιχίσει χιλιάδες νεκρούς και έχει προκαλέσει τεράστιες καταστροφές η παρουσία κλιμακίου της αμερικανικής διπλωματίας στην Αλεξανδρούπολη, στο πλαίσιο της επίσκεψης του αμερικανού υπουργού εξωτερικών στη χώρα μας και η επιθεώρηση των εγκαταστάσεων του λιμανιού αποτελεί ακόμα ένα βήμα κλιμάκωσης της εμπλοκής της περιοχής μας σε αυτό το μακελειό.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης, των υπόλοιπων κομμάτων που στηρίζουν τη συμμετοχή της χώρας μας στον άδικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Όλο αυτό το διάστημα έχουν καταρρεύσει οι μύθοι και τα επιχειρήματά τους. Η περιοχή μας μετατράπηκε σε ορμητήριο και στόχο, ο πόλεμος όχι μόνο δεν σταμάτησε αλλά κλιμακώνεται, ο λαός βιώνει την ανασφάλεια και την ενεργειακή φτώχεια, δέχεται νέο χτύπημα στα δικαιώματά και το εισόδημά του από την ακρίβεια και συνολικά την αντιλαϊκή πολιτική.

Ο λαός μπορεί να δώσει τη διέξοδο με τη δική του πάλη σε κάθε χώρα αγωνιζόμενος ενάντια στον πραγματικό εχθρό το σύστημα της εκμετάλλευσης, των ανταγωνισμών και του πολέμου, όλες τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις που τον δένουν για τα συμφέροντα των λίγων στον πόλεμο και τη δυστυχία.

Αυτή η πάλη ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας, για να σταματήσει τώρα ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος, μπορεί να δυναμώσει τώρα πριν να είναι αργά. Να γίνει κριτήριο ψήφου μπροστά στις εκλογές δυναμώνοντας τη φωνή που σταθερά και στην πράξη αγωνίζεται ενάντια στην εμπλοκή της περιοχής μας, με πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email