Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

ΚΚΕ Έβρου: Διαγράψτε άμεσα το άδικο πρόστιμο στον Πρόεδρο του Αγροτικού Σύλλογο Τριγώνου

Η Τ.Ε. Έβρου του ΚΚΕ καταγγέλλει την επιβολή προστίμου ύψους 3000 ευρώ στον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Τριγώνου για τη διοργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας ενάντια στο κλείσιμο του υποκαταστήματος της τράπεζας Πειραιώς στα Δίκαια. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί μια πρωτοφανή προσπάθεια παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης. Η συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια σε ακόμα ένα χτύπημα ερήμωσης της υπαίθρου βαφτίστηκε από την Αστυνομία ως «σταθερή συνάθροιση»!!! και αφού δεν διαλύθηκε με διαταγές, εκ των υστέρων θεωρήθηκε σκόπιμο να επιβληθεί στον Πρόεδρο πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ!

Σε μια περίοδο που στον νομό διώκονται μέλη του Κόμματος – με πρόσχημα μερικές αφίσες και ένα πανό – σε μια περίοδο που η δημοτική αρχή της Αλεξανδρούπολης, καλεί σε υποβολή επεξηγήσεων την Τ.Ε Έβρου λόγω δήθεν διενέργειας διαφήμισης σε δημόσιο χώρο, την ίδια στιγμή διώκεται μια παράσταση διαμαρτυρίας στα ακριτικά Δίκαια από ένα Αγροτικό Σύλλογο.

Γίνεται πια εμφανές πως η πολιτική δράση διώκεται, όπως διώκεται και κάθε οργανωμένη αντίδραση που θίγει τα συμφέροντα του κεφαλαίου που και αυτή η Κυβέρνηση υπηρετεί. Γίνεται εμφανές που αποσκοπούν οι διατάξεις για τις συναθροίσεις, σίγουρα όχι στον περιορισμό του κορωνοιού, αλλά στο χτύπημα κάθε συλλογικής δράσης, στην προσπάθεια επιβολής σιγής νεκροταφείου.

Και επειδή ακριβώς τους ενοχλεί προσπαθούν να χτυπήσουν και να κάμψουν πρωτοπόρους αγωνιστές που δεν σιωπούν, αλλά διεκδικούν συλλογικά οργανωμένα και με όλα τα μέτρα ασφάλειας, εκθέτοντας την Κυβέρνηση και τα τσιράκια της.

Θα το ήθελαν πολύ να κλειστούμε φοβισμένοι στα σπίτια μας αφήνοντας έρμαιο τις ζωές μας στα χέρια αυτών που θυσιάζουν τα πάντα στο βωμό του κέρδους. Δεν θα τους κάνουμε την χάρη.

Απαιτούμε να παρθεί τώρα πίσω το πρόστιμο της ντροπής!!!

Το δικαίωμα στην διεκδίκηση είναι κερδισμένο με αίμα, δεν παίρνεται πίσω με γελοίες δικαιολογίες, ούτε με πρόστιμα και δίκες.

Απαιτούμε τώρα η Κυβέρνηση να μεριμνήσει ώστε να σταματήσει η ερήμωση της υπαίθρου και όχι να κυνηγά αυτούς που δεν τα παράτησαν, έμειναν στα χωριά τους και δίνουν τον δικό τους άνισο αγώνα επιβίωσης.

Καλούμε κάθε δημοκράτη, κάθε σκεπτόμενο άτομο να ενώσει την φωνή του με τους φορείς και τα σωματεία που απαιτούν ΤΩΡΑ την διαγραφή του προστίμου.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον Πρόεδρο και στον Αγροτικό Σύλλογο που παλεύει ενάντια στην πολιτική της Κυβέρνησης που ξεκληρίζει τα χωριά μας.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη