Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

“Κλείδωσε” ο καιρός για την Καθαρά Δευτέρα

Με γενικά καλές καιρικές συνθήκες, μεταφορά αφρικάνικης σκόνης, υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και ισχυρούς έως πρόσκαιρα θυελλώδεις νοτιάδες θα εορταστούν οι τελευταίες ημέρες της Αποκριάς και η Καθαρά Δευτέρα.
Την Κυριακή αναμένονται λίγες παροδικές λασποψιχάλες στη δυτική Ελλάδα, τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία πριν το ξημέρωμα. Από το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο κεντρικό και βόρειο Ιόνιο και το βράδυ στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά (κυρίως στο εσωτερικό). T
Στην Ήπειρο και κυρίως στο βόρειο τμήμα της θα σημειωθούν και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Σύντομες μπόρες θα σημειωθούν και στη δυτική Πελοπόννησο και το νότιο Ιόνιο. Επιπλέον, μπόρες και αργά τη νύχτα σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη κυρίως όμως στα βόρεια τμήματα τους και στα ορεινά και την υπήνεμη στο νοτιά πλευρά τους.
Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται μουντός καιρός λόγω των υψισυννεφιών που θα συνδυάζονται με σημαντική μεταφορά αφρικάνικης σκόνης, αλλά χωρίς να εκδηλώνονται φαινόμενα. Η θερμοκρασία θα συνεχίσει να κυμαίνεται σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα φτάνοντας τους 19-21 και τοπικά τους 22-23οC στα ανατολικά ηπειρωτικά. Στο Αιγαίο θα πνέουν θυελλώδεις νοτιάδες 6-8 και τοπικά 9 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις 5-7 και πολύ τοπικά 8 μποφόρ, με σταδιακά εξασθένηση από το βράδυ.

Με αυτό τον καιρό θα πετάξουμε χαρταετό
Την Καθαρά Δευτέρα, αναμένεται πέρασμα βροχής στη δυτική Μακεδονία και τα δυτικά και βόρεια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας μέσα στη νύχτα μέχρι το ξημέρωμα. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στην Ήπειρο και το βόρειο Ιόνιο μέχρι το μεσημέρι. Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, οι οποίες θα εξασθενήσουν σταδιακά από το απόγευμα προς το βράδυ. Πιθανότητα για μπόρες το μεσημέρι υπάρχει σε τοπικό επίπεδο στην κεντρική Μακεδονία και κυρίως στα βόρεια τμήματα και στη δυτική Μακεδονία.
Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο αυξημένες και γενικά μουντός καιρός λογω και της αφρικάνικης σκόνης. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στη δυτική και βόρεια χώρα, οπότε και θα φτάνει το μεσημέρι ο υδράργυρος τους 17-19οC.
Οι νοτιάδες στο Αιγαίο σταδιακά θα εξασθενήσουν, οπότε ενώ αρχικά θα φτάνουν τα 6-7 και τοπικά στα ανατολικά τα 8 μποφόρ, από το μεσημέρι θα πέσουν στα 5-6 και στα ανατολικά-νοτιοανατολικά μόνο θα φτάνουν τα 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ.


ΠΗΓΗ: dikaiologitika.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email