Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Κλιμάκιο υπαλλήλων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την καταγραφή των ζημιών στον Έβρο

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών βρίσκεται από σήμερα στον Έβρο, μετά από αίτημα του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημητρίου Πέτροβιτς.

Το κλιμάκιο, αποτελούμενο από 14 άτομα, θα μεταβεί στις πληγείσες περιοχές προκειμένου να καταγράψει τις ζημιές σε κτιριακές υποδομές και αποθήκες που προκλήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τον Έβρο στις 12-1-2021. Πρώτος σταθμός του κλιμακίου είναι η πληγείσα περιοχή Δερείου, του Δήμου Σουφλίου.

Συγχρόνως, συνεχίζεται το έργο καταγραφής ζημιών από Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου και της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Από τις 13-1-2021, επίσης, ξεκίνησε, συνεχίζεται και σταδιακά ολοκληρώνεται η καταγραφή των ζημιών στο ζωικό και φυτικό κεφάλαιο, καθώς και στα αποθηκευμένα προϊόντα από κλιμάκια του ΕΛΓΑ.

Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, με έγγραφό τους στους Δήμους του Έβρου, ζητά, στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας, την αναφορά ζημιών στο τοπικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, καθώς και στα αναχώματα ποταμών και ρεμάτων, στις περιοχές ευθύνης τους, με στόχο την ταχύτερη καταγραφή και αποκατάστασή τους.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη