Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Κλιμακωτές αντιδράσεις αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Ορεστιάδας για τις δομές στο Φυλάκιο

Με στόχο ένα μεγάλο συλλαλητήριο που θα στείλει ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση αποφάσισε στην συνεδρίασης της Τρίτης το Δημοτικό Συμβούλιο Ορεστιάδας. Μάλιστα ο Δήμος Ορεστιάδας απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους πολίτες της Θράκης προκειμένου το συλλαλητήριο να αποτελέσει πίεση προς την κυβέρνηση, ώστε να λάβει υπόψη της τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας για την επέκταση των ΚΥΤ και ΠΡΟΚΕΚΑ στο Φυλάκιο. Αναμένεται να κληθούν αρχικά οι τοπικοί παραγωγικοί και επαγγελματικοί φορείς να αναλάβουν την οργάνωση του συλλαλητηρίου για την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου, στην κεντρική πλατεία Ορεστιάδας.

Οι τελικές ανακοινώσεις για την οργάνωση του συλλαλητηρίου θα γίνουν μετά τη συνάντηση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Χρ. Ορμανλίδη με τους εκπροσώπους των φορέων.

Την Πέμπτη 10/2 μετά τις 9 το πρωί θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου και των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων στο χώρο των εργασιών στο Φυλάκιο Ορεστιάδας.

Κατατέθηκαν πολλές προτάσεις, μεταξύ των οποίων η παραίτηση του δημοτικού συμβουλίου, το κλείσιμο των τελωνείων Ορμενίου και Καστανεών, αλλά και της ΔΟΥ Ορεστιάδας. Επίσης, εκφράστηκε η δυσαρέσκεια όλων για την απαξιωτική και προσβλητική συμπεριφορά της κυβέρνησης με την παύση κάθε διαύλου επικοινωνίας και διαλόγου με το Δήμο Ορεστιάδας, αλλά και για τη στάση των κυβερνητικών βουλευτών του Έβρου.

ΠΗΓΗ: radioevros.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη