Τετάρτη 8 Μαΐου 2024

Κομοτηνή: Διεκδικεί αποζημίωση λόγω φθορών οχήματος από λακκούβα

Αποζημίωση από την Περιφέρεια διεκδικεί μία Κομοτηναία, της οποίας το αυτοκίνητο υπέστη ζημιά μεγάλου ποσού, λόγω… λακκούβας σε οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Το συμβάν μάς πάει χρονικά στον Οκτώβριο, συγκεκριμένα στις 8:00 το πρωί της 7ης Οκτωβρίου, και τον επαρχιακό δρόμο Νυμφαία-Κομοτηνής. Η οδηγός είχε κατεύθυνση από Νυμφαία προς Κομοτηνή, όταν περίπου στο ύψος της βόρειας πύλης στρατοπέδου Ηλιοπούλου συναντήθηκε με μεγάλο φορτηγό, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να ακροβολιστεί στο δρόμο και να πέσει στη λακκούβα.

Ως αποτέλεσμα προέκυψε σοβαρή υλική ζημία του οχήματος, η οποία -σύμφωνα με τα επίσημα τιμολόγια που πλήρωσε- κοστολογήθηκε στα 1599,60€ με ΦΠΑ.

Ποιός όμως ευθύνεται για τη λακκούβα και πως θα αποζημιωθεί η ιδιοκτήτρια του οχήματος; Δεδομένου ότι ο δρόμος είναι αρμοδιότητας Περιφέρειας, η τοπική β’ βαθμού φέρεται να βαρύνεται με την αστική ευθύνη αποζημίωσης της ιδιοκτήτριας. Όμως, σύμφωνα με την καταγγελία της, ενώ έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες με κατάθεση φακέλου στην ΠΑΜΘ, έλαβε την απάντηση ότι δεν προβλέπεται αποζημίωση, διότι δεν υπάρχουν χρήματα.

Η ιδιοκτήτρια αναμένεται να κινηθεί δικαστικά, ενώ η υπόθεσή της αποδεικνύει ότι στη χώρα μας ακόμη και σε λακκούβα πάνω στο δρόμο να πέσεις… «πέφτεις» μαζί σε μία μεγάλη γραφειοκρατική περιπέτεια.

ΠΗΓΗ: xronos.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email