Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Κομοτηνή: Η Θράκη αποχαιρέτισε τον Μίκη Θεοδωράκη, στη συναυλία ένα 24ωρο μετά τον θάνατο του

Η συναυλία της Πέγκυς Ζήνα και του Παναγιώτη Πετράκη με τη λαϊκή ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» πραγματοποιήθηκε κανονικά χθες το βράδυ 03/09 με πολλούς Κομοτηναίους να βρίσκονται στο ΔΑΚ Κομοτηνής. Λόγω του πρόσφατου θανάτου του μεγάλου Μίκη Θεοδωράκη και την παρουσία της λαϊκής ορχήστρας, αλλά και της κόρης του Μαργαρίτας Θεοδωράκη, φυσικά όλη η συναυλία είχε το «άρωμα» του Μίκη. 

Λόγο έβγαλε ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος χαρακτηρίζοντας την εκδήλωση ως «την πρώτη στην Ελλάδα εκδήλωση μνήμης» μετά τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη. Η κόρη του Μαργαρίτα Θεοδωράκη ευχαρίστησε τον κόσμο για την παρουσία του και την αγάπη που δείχνει προς το πρόσωπο του πατέρα της. Στην συνέχεια τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή. 

Κατά τη διάρκεια της συναυλίας το κλίμα ήταν συγκινητικό. Η ατμόσφαιρα γέμισε με την αύρα του μεγάλου Μίκη Θεοδωράκη που οι συγκυρίες τα έφεραν έτσι, ώστε η παρουσία της λαϊκής ορχήστρας που φέρει το όνομα του μεγάλου αυτού Έλληνα, να βρεθεί στην Κομοτηνή και μόλις ένα 24ωρο μετά τον θάνατό του. Στην ορχήστρα συμμετέχει και ο Στέφανος Θεοδωράκης-Παπαγγελίδης εγγονός του Μίκη παίζοντας κρουστά. 

Η Πέγκυ Ζήνα πριν τη συναυλία έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφερόμενη στον Μίκη Θεοδωράκη: «Τεράστιε Μίκη μας… όση η ορφάνια μας άλλη τόση η κληρονομιά που μας άφησες. Ο πολιτισμός κι η ιστορία της χώρας μας μέσα από τη μουσική σου για όλα τα χρόνια που έρχονται. Τη θεία μουσική σου πατέρα του ελληνικού τραγουδιού, ρώτησα: πώς γεννιούνται σε ένα μυαλό οι νότες που πρέπει να παίξουν 50 ξεχωριστά όργανα; Μου απάντησες: “Δεν μπορώ να το εξηγήσω συμβαίνει ακόμη και στον ύπνο μου ή είμαι τρελός ή μου μιλάει ο Θεός[…]”». 

Η συναυλία διοργανώθηκε από την Περιφέρεια ΑΜΘ τιμώντας τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θράκης και την ενσωμάτωσή της στον εθνικό κορμό, με τίτλο «Νύχτα Μαγικιά», ενώ η είσοδος για το κοινό ήταν ελεύθερη. 

Δείτε βίντεο από το xronos.gr:

Πηγή: xronos.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη