Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Κομοτηνή: Πήρε το 9ο πτυχίο του και δίνει μαθήματα ανθρώπινης θέλησης

Τίποτα δε μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην ζωή του κ. Αντώνη Γ. Μαυρίδη αφού αποτελεί παράδειγμα ανθρώπου που δείχνει τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης, αλλά και την όρεξη για γνώση ακόμα και σε μια «περασμένη» ηλικία.

Ο ίδιος υπηρέτησε κάποτε στις Ειδικές Δυνάμεις και εξαιτίας της ασθένειας του βυθού έχασε την όρασή του και μερικώς την ακοή του.

Αυτά όμως δεν στάθηκαν εμπόδιο στο να σπουδάσει, να μορφωθεί και να κατέχει συνολικά εννέα πτυχία προπτυχιακών προγραμμάτων. Στο πλευρό του στην απονομή του πτυχίου η νομικός Έλενα Ματινιάν.

«Η βοήθεια που υπάρχει είναι πενιχρότατη»

Χθες 31/10 παρέλαβε το πτυχίο του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην Κομοτηνή και μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ως άτομο με αναπηρία, προκειμένου να σπουδάσει.

«Δεν υπάρχει ουδεμία βοήθεια για ανθρώπους, οι οποίοι είναι είτε τετραπληγικοί, τυφλοί κτλ. Η βοήθεια που υπάρχει είναι πενιχρότατη. Έχω ήδη δύο προπτυχιακά διπλώματα από την Κομοτηνή και συγκεκριμένα από τη Νομική και το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και απλά “έφτυσα αίμα”» είπε χαρακτηριστικά.

9ο πτυχίο, πλώρη για το 10ο
Όπως έκανε γνωστό αυτό είναι το 9ο πτυχίο που παίρνει και μεταξύ άλλων είναι πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων, Νομικής και Βιβλιοθηκονομίας. Ο ίδιος πλέον βάζει πλώρη για το πτυχίο του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής στην Κομοτηνή.

«Η γνώση δεν σταματάει ποτέ. Οτιδήποτε και να ξέρεις υπάρχουν δισεκατομμύρια λεπτομέρειες και γνώσεις, τις οποίες δεν γνωρίζεις και κατά συνέπεια ποτέ δεν είναι αρκετό το θέμα των σπουδών» δήλωσε.

Όσο για το τι θα μπορούσε να γίνει από πλευράς της Πολιτείας για να βελτιωθεί η πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, τόνισε ότι πρότεινε «επανειλημμένως με μελέτες δικές μου προς αντιπρυτάνεις κτλ (για το τι μπορεί να γίνει), αλλά ποτέ κανείς δεν με κάλεσε να ακούσει την γνώμη μου».

Απόστρατος ειδικοδυναμίτης  πήρε 9ο πτυχίο παρότι τυφλός
Απόστρατος ειδικοδυναμίτης  πήρε 9ο πτυχίο παρότι τυφλός

Πηγή:xronos.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email