Σάββατο 4 Μαΐου 2024

Κοντοζαμάνης για self test: Τι συμβαίνει σε περίπτωση μη έγκυρου δείγματος

Μια αρκετά χρήσιμη διευκρίνηση αναφορικά με τα self test προέκυψε από την ενημέρωση για την πανδημία του κορονοιού που έκανε ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης

Συγκεκριμένα, έπειτα από σχετική ερώτηση που δέχθηκε στο τέλος της διαδικασίας, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ανέφερε πως στην σπάνια περίπτωση μη έγκυρου test, ο δικαιούχος θα πρέπει να προσέλθει σε δημόσια δομή όπου γίνεται επαναληπτικό test για covid-19.

Κατά τα άλλα, ο κ. Κοντοζαμάνης γνωστοποίησε πως μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί 246.700 self tests από 9.941 φαρμακεία σε όλη την επικράτεια σε μαθητές Λυκείου 16-18 ετών και εκπαιδευτικούς, ανέφερε κατά την ενημέρωση για την πανδημία. Ξεκαθάρισε επίσης ότι για μαθητές και εκπαιδευτικούς η διενέργεια self test δύο φορές την εβδομάδα θα αφορά μόνο την αρχή της διαδικασίας, προκειμένου με ασφάλεια να ανοίξουν τα σχολεία. 

Επανέλαβε ότι υποχρεωτική θα είναι η καταχώριση στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr, του αποτελέσματος (θετικό ή αρνητικό), προκειμένου αν υπάρχει ανάγκη να γίνει το επαναληπτικό test από επαγγελματία υγείας, αλλά και να κατοχυρωθούν τα όποια δικαιώματα έχει ο κάθε πολίτης, για παράδειγμα απουσία από τη δουλειά του ή από το σχολείο.  ανέφερε ότι ο δικαιούχος 

Όπως είπε ο κ. Κοντοζαμάνης, σύμφωνα με τον σχεδιασμό που αφορά στην προτεραιοποίηση πληθυσμιακών ομάδων που μετά τους μαθητές θα κάνουν το self test, ακολουθούν οι εργαζόμενοι στο λιανεμπόριο, τις μεταφορές, τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, την μεταποίηση, το χονδρικό εμπόριο και την εστίαση, στην περίπτωση που είναι ανοιχτή.

πηγή:ethnos.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email