Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Κορονοϊός: Πάνω από 70 παιδιά με σοβαρά συμπτώματα σε νοσοκομεία

Μεγάλη ανησυχία προκαλεί η ενημέρωση από τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο για τα παιδιά που νοσηλεύονται σε παιδιατρικά νοσοκομεία και παιδιατρικές κλινικές νοσοκομείων λόγω κοροναϊού.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, πάνω από 70 είναι τα παιδιά που νοσηλεύονται με κοροναϊό πανελλαδικά, ενώ μόνο στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης βρίσκονται 8 παιδιά, με αποτέλεσμα η παιδιατρική κλινική να είναι γεμάτη.

Διαβάστε επίσης: Έρευνα: Ένας στους οκτώ ασθενείς εμφάνισε μακρά Covid-19
«Λόγω μη τήρησης των μέτρων προστασίας εφέτος το καλοκαίρι έχουμε το μεγαλύτερο αριθμό νοσηλευόμενων παιδιών με κοροναϊό στα νοσοκομεία. Μεγαλύτερο από το χειμώνα παρ’ ότι λειτουργούσαν τα σχολεία.

Και βέβαια για να κρίνεται επιβεβλημένη η εισαγωγή των παιδιών σε νοσοκομείο εμφανίζουν σοβαρά συμπτώματα», τονίζει ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Στη συνέχεια προσθέτει: «Σήμερα νοσηλεύονται 40 παιδιά στο Παίδων Αγίας Σοφίας, 11 παιδιά στο Αγλαΐα Κυριακού, 10 παιδιά στο Παίδων Πεντέλης και 5 παιδιά στο Καραμανδάνειο.

Επίσης, νοσηλεύονται με κοροναϊό πολλά παιδιά στις παιδιατρικές κλινικές νοσοκομείων.

Παράδειγμα, στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης είναι γεμάτη η παιδιατρική κλινική στην οποία νοσηλεύονται 8 παιδάκια με κοροναϊό. Προσοχή οι γονείς. Τήρηση των μέτρων προστασίας. Καλύτερα μάσκα, τεστ, αποστάσεις παρά στον θάλαμο ενός παιδιατρικού νοσοκομείου».  

Θλίψη για το τρίχρονο κοριτσάκι


Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι κατέληξε, δυστυχώς, στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού», το τρίχρονο κοριτσάκι, που νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση και νοσούσε από κοροναϊό.

Οι γιατροί είχαν δώσει μάχη για να το κρατήσουν στη ζωή, όταν μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του αρχικά στο Θριάσιο, με πολύ υψηλό πυρετό.

Σύμφωνα με τον Alpha, το παιδί είχε μεταφερθεί αρχικά στο Θριάσιο Νοσοκομείο, χωρίς τις αισθήσεις του από τους γονείς του.

Οι γιατροί του Θριασίου έδωσαν μάχη ώστε να κρατηθεί στη ζωή το παιδί και μόλις άρχισε να αναπνέει διασωλήνωσαν τη μικρή πάλι και τη μετέφεραν στο Παίδων «Αγία Σοφία».

Από εκεί, διακομίστηκε στη ΜΕΘ Covid του Νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού». Το κοριτσάκι είχε υψηλό πυρετό, που ξεπέρασε τους 40 βαθμούς, εδώ και τρία 24ωρα.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής, δεν έχει διευκρινιστεί αν ο κοροναϊός προκάλεσε το θάνατο του παιδιού.

Τα ακριβή αίτια του θανάτου θα διαπιστωθούν μετά από ιατροδικαστική εξέταση.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη