Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Κορονοϊός: Συνεδρίαση λοιμωξιολόγων για μουσική, γάμους και απαγόρευση κυκλοφορίας

Η απαγόρευση κυκλοφορίας που ισχύει από τις 00:30 το βράδυ έως τις 5:00 τα ξημερώματα και η μουσική στους χώρους εστίασης και τους γάμους αναμένεται να είναι η βασική ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων.

Οι πληροφορίες πάντως είναι ότι οι όποιες αποφάσεις και αλλαγές για το ωράριο κυκλοφορίας θα ληφθούν μετά τις 15 Ιουνίου.

Για το θέμα της άρσης της απαγόρευσης κυκλοφορίας , ρωτήθηκε χθες η κ. Πελώνη στην ενημέρωση πολιτικών συντακτών και απάντησε:

«Με τον ιό δεν έχουμε τελειώσει ακόμη. Θα πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή, μέχρι τα μέσα Ιουνίου περίπου».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας να ξεκινάει κατά μισή ή μία ώρα αργότερα από αυτό που ισχύει σήμερα, δηλαδή είτε στη 1:00 τη νύχτα είτε στη 1:30 ή αν προχωρήσει σημαντικά ο εμβολιασμός να αρθεί εντελώς το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Την ίδια στιγμή, ασκούνται πιέσεις στο υπουργείο Ανάπτυξης και για το άνοιγμα των κέντρων διασκέδασης. Και μπορεί να μην υπάρχει ακόμα χρονοδιάγραμμα, ωστόσο όπως όλα δείχνουν το άνοιγμα των κέντρων διασκέδασης θα πάει προς το τέλος του Ιουνίου. Τέλος, εξετάζεται το ενδεχόμενο από τις 15 Ιουνίου και μετά οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες να μην υποβάλλονται σε self test.

Σημειώνεται πάντως ότι για μία ακόμα ημέρα χθες επιβεβαιώθηκε η αποκλιμάκωση της πανδημίας στη χώρακαθώς σε σύνολο 46.000 περίπου τεστ κορωνοϊού, διαπιστώθηκαν 1.239 περιστατικά. Παράλληλα, ο αριθμός των νεκρών ανήλθε σε 39 και των διασωληνώμενων σε 476.

Ταυτόχρονα σε πλήρη εξέλιξη είναι και η επιχείρηση «Ελευθερία» εντάσσοντας συνεχώς νέες ηλικιακές κατηγορίες στο πρόγραμμα εμβολιασμού.

Στο μεταξύ από την ερχόμενη Δευτέρα 8 Ιουνίου θα ξεκινήσει η διάθεση των self test για τον ιδιωτικό τομέα.

Η υφυπουργός Υγείας για θέματα ψυχικής υγείας, Ζωή Ράπτη, αποσαφήνισε μιλώντας την, Πέμπτη, στον ΑΝΤ1 ότι δεδομένου πως αυτή την εβδομάδα προμηθεύονται τα τεστ οι μαθητές που δίνουν Πανελλαδικές, η διάθεση για τον ιδιωτικό τομέα θα αρχίσει εκ νέου την επόμενη Δευτέρα ώστε να αποφευχθεί συνωστισμός στα φαρμακεία.

Σχετικά με την απαλλαγή των πλήρως εμβολιασθέντων από τη διενέργεια self test, η κ. Ράπτη ανέφερε πως ενδεχομένως από τις 15 Ιουνίου θα πάψουν να είναι υποχρεωτικά για όσους έχουν λάβει και τις δύο δόσεις εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Πηγή: cnn.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη