Δευτέρα 6 Μαΐου 2024

Κορωνοϊός: Ανακοινώνει γενικευμένο lockdown σε όλη την χώρα αύριο ο Πρωθυπουργός;

Έκτακτο διάγγελμα πρόκειται να απευθύνει αύριο Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σχετικά με την πορεία της επιδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει αυστηροποίηση των ήδη υφιστάμενων μέτρων. Στην ενημέρωση θα συμμετέχει και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Νωρίτερα σήμερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του πρωθυπουργού με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων και την πίεση στο σύστημα υγείας να χτυπά το «καμπανάκι» του κινδύνου για επιβολή νέων μέτρων.

Τι θα κρίνει το ενδεχόμενο lockdown στην Αττική

Η Αττική βρίσκεται πολύ κοντά στην επιβολή ενός νέου lockdown, καθώς τα κρούσματα του κορωνοϊού συνεχίζουν να κινούνται σε υψηλά επίπεδα.

Οι παράγοντες που θα δείξουν τα επόμενα εικοσιτετράωρα αν το Λεκανοπέδιο ακολουθήσει το παράδειγμα της Θεσσαλονίκης είναι η ταχεία αύξηση των κρουσμάτων και του ποσοστού των θετικών στον κορωνοϊό εξετάσεων και οι αντοχές του συστήματος υγείας.

Ενδείξεις εκθετικής αύξησης στη χώρα

Σημειώνεται πως η η επιδημία στην Ελλάδα δείχνει ενδείξεις εκθετικής αύξησης, ξεπερνώντας πλέον τις 2.000 διαγνώσεις ανά ημέρα με μεγαλύτερη επιβάρυνση προς τα βόρεια της χώρας.

Όπως τονίστηκε χθες, η Αττική παρουσίασε επιβάρυνση της επιδημιολογική κατάστασης με αύξηση περίπου 30% σε σχέση με την προηγουμένη εβδομάδα.

Πηγή: Καθημερινή

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email