Σάββατο 4 Μαΐου 2024

Κορωνοϊός: Ξεκινούν οι εμβολιασμοί για τους 12 ετών και άνω – Ανοίγει απόψε η πλατφόρμα

Σήμερα το απόγευμα (16.10.23) ανοίγει η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού με τα επικαιροποιημένα εμβόλια για όλους τους Έλληνες πολίτες άνω των 12 ετών.

Οι εμβολιασμοί θα γίνονται σε 372 εμβολιαστικά κέντρα και τα ραντεβού θα κλείνονται μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr και μέσω των φαρμακείων της γειτονιάς.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο Υπουργείο Υγείας, μαζί με την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.

Τα άτομα άνω των 60 ετών θα πρέπει να εμβολιαστούν καθώς το ερχόμενο διάστημα θα έχουμε και συνκυκλοφορία με άλλους ιούς, οπότε οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με υποκείμενα νοσήματα θα πρέπει να εμβολιστούν.

Δεν σημαίνει βέβαια ότι θα πρέπει να εμβολιαστούν μόνο όσοι ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες. Δικαιούχοι είναι, όπως είπε η Ειρήνη Αγαπηδάκη, όλοι οι πολίτες, οι οποίοι μπορούν να κάνουν το εμβόλιο δωρεάν μετά από ραντεβού.

Διευκρινίσεις επί του εμβολιασμού

Όπως διευκρίνισε η κυρία Αγαπηδάκη «δεν υπάρχει “κόφτης” εάν κάποιος (εκτός των ομάδων που υπάρχει σύσταση) θέλει να εμβολιαστεί».

  • – Για τους άνω των 12 ετών συστήνεται να γίνει ο εμβολιασμός 3 μήνες μετά τον τελευταίο εμβολιασμό ή νόσηση
  • – Για τα παιδιά 5-11 ετών συστήνεται μία δόση 3 μηνες μετά τον τελευταιο εμβολιασμό ή νόσηση
  • – Για τους ανεμβολίαστους συστήνεται μία δόση με το επικαιροποιημένο εμβόλιο
  • – Για τα βρέφη και παιδιά έως 4 ετών συστήνεται μία δόση 3 μήνες μετά τον τελευταία εμβολιασμό ή νόσηση

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email