Τετάρτη 1 Μαΐου 2024

Κορωνοϊός: Πρώτες εικόνες αισιοδοξίας για την Ελλάδα μετά από 55 μέρες lockdown

«Φως στο τούνελ» αποκαλύπτει η τελευταία έκθεση του Ευρωπαϊκoύ Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, έπειτα από πολλές εβδομάδες lockdown.

Με τον δείκτη θετικότητας να έχει πέσει κάτω από 4% – όριο για ολόκληρη την ΕΕ – και τον συντελεστή μεταδοτικότητας να διαμορφώνεται κάτω από 1% σε όλες τις περιοχές της χώρας, η νέα έκθεση του Ευρωπαϊκoύ Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) αφήνει για πρώτη φορά, έπειτα από 55 ημέρες lockdown, περιθώρια αισιοδοξίας.

Όπως φαίνεται στον παρακάτω χάρτη, σχεδόν η μισή Ελλάδα, από τη Θεσσαλία και κάτω έχει «περάσει» στο πορτοκαλί χρώμα (25 – 150 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού), που σημαίνει ότι οι περιοχές αυτές βρίσκονται σε χαμηλότερο κίνδυνο έναντι των προηγούμενων εβδομάδων.   

Στο «κόκκινο» παραμένει η Βόρεια Ελλάδα, η Θεσσαλία, η Μακεδονία και η Θράκη, όπου καταγράφονται περισσότερα από 150 κρούσματα κορωνοϊού ανά 100.000 κατοίκους.

Αντίθετα, στο «πράσινο» συγκαταλέγονται τα Δωδεκάνησα, τα Επτάνησα και οι Κυκλάδες, με λιγότερα από 25 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους. 

Την ίδια ώρα, ο παρακάτω χάρτης επιβεβαιώνει και τις πρόσφατες ανακοινώσεις του προέδρου του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, περί δείκτη θετικότητας κάτω από το όριο του 4%, έναντι 4,34% δύο εβδομάδες πριν.

Πηγή: reader.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email