Τρίτη 7 Μαΐου 2024

«Κρεσέντο» στα τουρκικά ΜΜΕ για τη βάση των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη

«Κλείσαμε την πόρτα στους Έλληνες, έτσι θα συμμαζευτούν», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν πριν αναχωρήσει για τη Μαδρίτη.

Ο Ταγιπ Ερντογάν αναφερόμενος για πολλοστή φορά ξανά αμερικανικές βάσεις που βρίσκονται στην Ελλάδα υποστήριξε ότι: «Οι ΗΠΑ στέλνουν όπλα στην Ελλάδα, δήθεν κατά της Ρωσίας, αλλά τα χρησιμοποιούν τρομοκράτες».

Την ίδια στιγμή η μειονοτική εφημερίδα Birlik της Δυτικής Θράκης που συνήθως εκλαϊκεύει την γραμμή του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, με το που κυκλοφορεί η δήλωση Ερντογάν ανεβάζει ως πρώτο θέμα ένα φωτορεπορτάζ από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης με τίτλο: «Γέμισε Ξανά Όπλα Η Αλεξανδρούπολη»!

τουρκικά ΜΜΕ, βάση, Αλεξανδρούπολη

Συγκεκριμένα η εφημερίδα υποστηρίζει ότι οι Αμερικάνοι άρχισαν να χρησιμοποιούν την Αλεξανδρούπολη ως «γεμάτο ρεζερβουάρ«, καθώς εκατοντάδες όπλα έφτασαν σήμερα στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

τουρκικά ΜΜΕ, βάση, Αλεξανδρούπολη

Το αμερικανικό φορτηγό πλοίο, που μετέφερε στρατιωτικά οχήματα, τανκς και κοντέινερ με πυρομαχικά, έδεσε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με την Birlik περισσότερα από 2.000 στρατιωτικά οχήματα θα εκφορτωθούν στο λιμάνι και θα αρχίσουν να αποστέλλονται στη Βουλγαρία μέσω Αλεξανδρούπολης σιδηροδρομικώς και οδικώς και από εκεί στη Ρουμανία και την Πολωνία εντός μιας εβδομάδας.

Επίσης, σύμφωνα και ένα δεύτερο πλοίο αναμένεται να βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη τις επόμενες ή δύο εβδομάδες

ΠΗΓΗ: ieidiseis.gr – Δήμος Βερύκιος

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email