Τρίτη 23 Απριλίου 2024

ΚΥΑ με νέο πρόγραμμα προεργασίας 3.000 ανέργων σε 4 Περιφέρειες – 1000 θέσεις εργασίας για την Περιφέρεια ΑΜΘ

Εκδόθηκε (Φ.Ε.Κ. Β’ 4567/15.10.2020) η Κοινή Υπουργική Απόφαση των κ.κ. Θ.Σκυλακάκη και Ι.Βρούτση για το Πρόγραμμα προεργασίας 3.000 ανέργων νέων στις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας, Βορείου Αιγαίου, Θεσσαλίας και Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

Σκοπός του προγράμματος είναι η προετοιμασία 3.000 εγγεγραμμένων στα μητρώα ανέργων των ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ που εδρεύουν σε περιοχές αρμοδιότητας των Περιφερειών Στερεάς Ελλάδας, Βορείου Αιγαίου, Θεσσαλίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, 18-30 ετών, αποφοίτων τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης, οι οποίοι έχουν αποκτήσει τον τίτλο σπουδών τους εντός της προηγούμενης τριετίας από την υπόδειξή τους από τις αρμόδιες Υπηρεσίες (ΚΠΑ 2) του ΟΑΕΔ, σε εργασιακό περιβάλλον του δημοσίου ή του ιδιωτικού τομέα, ενόψει της ένταξής τους την αγορά εργασίας.

Οι 3.000 θέσεις προεργασίας του προγράμματος κατανέμονται, ανά Περιφέρεια, ως εξής: α) Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: 500 θέσεις, β) Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: 500 θέσεις, γ) Περιφέρεια Θεσσαλίας: 1.000 θέσεις, δ) Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: 1.000 θέσεις.

Το πρόγραμμα απευθύνεται: α) σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, σε Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο.) και σε β) επιχειρήσεις, φορείς, οργανισμούς του δημοσίου, όπως αυτός ορίζεται από το αρ.51 του ν.1892/1990 ως ισχύει και γ) σε επιχειρήσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού, που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα, στις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας, Βορείου Αιγαίου, Θεσσαλίας και Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι 3.000 άνεργοι νέοι, ηλικίας 18 έως 30 ετών, απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης, οι οποίοι έχουν αποκτήσει τον τίτλο σπουδών τους εντός της προηγούμενης τριετίας από την υπόδειξή τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ. Οι ωφελούμενοι άνεργοι κατά την υπόδειξή τους από τα αρμόδια ΚΠΑ2, οφείλουν να: α) είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων των ΚΠΑ2 που εδρεύουν σε περιοχές αρμοδιότητας των Περιφερειών Στερεάς Ελλάδας, Βορείου Αιγαίου, Θεσσαλίας και Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, τόσο κατά την υπόδειξή τους από το αρμόδιο ΚΠΑ2, όσο και κατά την τοποθέτησή τους στην επιχείρηση/πάροχο, β) έχουν συμφωνήσει σε Ατομικό Σχέδιο Δράσης, γ) είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους μέλους της ΕΕ ή ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας ή πολίτες τρίτων χωρών που έχουν άδεια διαμονής για εξαρτημένη εργασία τουλάχιστον για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί το πρόγραμμα. Οι πτυχιούχοι Σχολών της αλλοδαπής πρέπει να είναι κάτοχοι αντίστοιχων ισότιμων τίτλων σπουδών, αναγνωρισμένων από τον ΔΟΑΤΑΠ.

Η διάρκεια του προγράμματος ορίζεται στους 7 μήνες και αφορά σε τοποθέτηση σε θέσεις προεργασίας.

Αρμόδιος φορέας για την υλοποίηση, διαχείριση, παρακολούθηση, αξιολόγηση και έλεγχο του προγράμματος, ορίζεται ο ΟΑΕΔ.

Για την υλοποίηση του προγράμματος προκαλείται δαπάνη ύψους έως του ποσού των 20.000.000€ η οποία βαρύνει τον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ (ΚΑΕ 2493) και κατανέμεται σε ετήσια βάση ως εξής: 2020: 6.000.000 €, 2021: 14.000.000 €.

Υπογραμμίζουμε ότι, αφού δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ, θα εκδοθεί Δημόσια Πρόσκληση του ΟΑΕΔ, στην οποία θα εξειδικεύεται κάθε λεπτομέρεια για την υλοποίηση του  Προγράμματος και την υποβολή των Αιτήσεων.

Δείτε ολόκληρη την ΚΥΑ εδώ

Πηγή: airetos.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη