Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Κυρ. Μητσοτάκης: «Μετά το Πάσχα το άνοιγμα της εστίασης»

Ο Πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Star μίλησε μεταξύ άλλων για την εστίαση τονίζοντας πως ο καιρός είναι σύμμαχος όπως και η Επιχείρηση «Ελευθερία», για τον εμβολιασμό.

«Όμως η εστίαση έχει ένα πρόβλημα. Όταν πρέπει να φας ή να πιεις τον καφέ σου θα πρέπει να κατεβάσεις τη μάσκα σου. ‘Αρα εγκυμονεί κάποιον κίνδυνο. Σίγουρα η εστίαση, όταν ανοίξει, θα ανοίξει σε πρώτη φάση σε εξωτερικούς χώρους. Εκτιμώ, εάν θέλετε την προσωπική μου εκτίμηση, θα διακινδυνεύσω μία πρόβλεψη, ότι αυτό δεν θα συμβεί πριν από το Πάσχα. Θα συμβεί μετά το Πάσχα», ανέφερε ενώ μίλησε για το πρόγραμμα μέσω ΕΣΠΑ που ανακοίνωσε η κυβέρνηση ώστε να έχουν αυτές οι επιχειρήσεις κεφάλαιο κίνησης να προμηθευτούν πρώτες ύλες όταν ανοίξουν.

«Το κάναμε τώρα ώστε εφόσον οι επιχειρήσεις, που πιστεύω ότι αυτός είναι ένας ρεαλιστικός στόχος, ανοίξουν ξανά μετά το Πάσχα, να έχει τρέξει το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, να έχουν πάρει τα λεφτά να μπορούν να προμηθευτούν τις πρώτες ύλες και να μην έχουν ταμειακό πρόγραμμα στη δύσκολη αυτή μετάβαση», εξήγησε.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email