Σάββατο 27 Απριλίου 2024

ΚΥΤ: Συνελήφθη ο Πρόεδρος του Φυλακίου – Η στιγμή της σύλληψης του (video)

Δεύτερη μέρα μετά την έναρξη των εργασιών για την επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου και η κατάσταση δεν είναι ήρεμη. Από το πρωί, με την έναρξη των εργασιών, βρίσκονται εκεί κάτοικοι του χωριού, με τον Πρόεδρο Φυλακίου Χρήστο Τυρμπάκη να ενημερώνει συνεχώς για τις εξελίξεις μέσω live μεταδόσεων στο facebook. Αναφέρει τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν με την επέκταση της δομής, ενώ συχνά ζητά βοήθεια και στήριξη από πολίτες ώστε να μεταβούν στο χωριό και να αποτρέψουν όλοι μαζί το έργο. “Συμπατριώτες, συγχωριανοί εκλιπαρώ για βοήθεια, είμαι μόνος. Φέρτε τρακτέρ, φέρτε μηχάνημα να τους εμποδίσουμε”.

Ο Πρόεδρος του Φυλακίου αναφέρει “φοβάμαι να βγω από το αυτοκίνητό γιατί πέφτουν μπουνιές μπροστά στην αστυνομία και δεν βοηθάει κανένας”. Του έχουν πάρει όπως λέει τις πινακίδες από το αγροτικό προκειμένου να μην μπορεί ο ίδιος να μπει στο χωράφι που γίνονται οι εργασίες για να τους εμποδίσει. Καταγράφει και περιγράφει όλα όσα συμβαίνουν μέχρι την στιγμή που ο ίδιος συλλαμβάνεται με την φωνή του να σπάει όταν τον πλησιάζουν οι αστυνομικοί…

Δείτε το βίντεο της σύλληψής του:

Ο Χρήστος Τυρμπάκης μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας προκειμένου να του γίνουν προληπτικές εξετάσεις καθώς χθες κατέρρευσε κατά την διάρκεια της έναρξης των εργασιών. Αμέσως μετά θα μεταφερθεί στο αστυνομικό τμήμα.

Κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα ο Δήμαρχος

Εντωμεταξύ ασφαλιστικά μέτρα κατέθεσε περίπου στις 12 το μεσημέρι ο Δήμαρχος Ορεστιάδας προκειμένου να σταματήσουν άμεσα οι εργασίες στο ΚΥΤ Φυλακίου. Δύο μηχανήματα του Δήμου βρίσκονται ήδη στο σημείο για να εμποδίσουν τις εργασίες μόλις χρειαστεί, καθώς αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να επέμβουν για το λόγο ότι αυτές γίνονται σε ιδιωτικό χώρο.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email